Auto

Η Hyundai ετοιμάζει τους δρόμους που φορτίζουν εν κινήσει

Η Hyundai δουλεύει εντατικά ένα project με βάση το οποίο σκοπεύει να κάνει τους δρόμους ασύρματης φόρτισης πραγματικότητα για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση των ανώμαλων οδοστρωμάτων, τα οποία συχνά διαταράσσουν την αποτελεσματικότητα της ασύρματης φόρτισης.

Η καινοτόμος λύση τους περιλαμβάνει ένα σύστημα επαγωγικής μεταφοράς ενέργειας ρυθμιζόμενου ύψους που προσαρμόζει τη θέση του δέκτη φόρτισης κάτω από το αυτοκίνητο, εξασφαλίζοντας τη σωστή ευθυγράμμιση με το δρόμο, ανεξάρτητα από ανωμαλίες ή λακκούβες.

Επιπλέον, η Hyundai οραματίζεται να χρησιμοποιήσει τεχνολογία παρόμοια με το Magic Body Control της Mercedes-Benz, όπου οι κάμερες που βλέπουν προς τα εμπρός ανιχνεύουν τις ατέλειες του δρόμου, επιτρέποντας στο όχημα να προσαρμόσει την ανάρτησή του και να διατηρήσει τις βέλτιστες συνθήκες φόρτισης.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας θα ενσωματώνει επίσης την τεχνολογία V2X (vehicle-to-everything), επιτρέποντας στα συστήματα πλοήγησης να προτείνουν τις καλύτερες διαδρομές για συνεπή ασύρματη φόρτιση.

Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την ευκολία της ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εξασφαλίζοντας ότι τα αυτοκίνητα φορτίζονται εν κινήσει.

Ωστόσο, η πατέντα της Hyundai δεν λύνει το ζήτημα του κόστους. Η υλοποίηση υποδομών ασύρματης φόρτισης σε υφιστάμενους ή νέους δρόμους θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και εφικτή μόνο εάν ένα σημαντικό μέρος των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους ήταν ηλεκτρικά.

Ως αποτέλεσμα, η ευρεία υιοθέτηση δρόμων ασύρματης φόρτισης είναι πιθανότατα δεκαετίες μακριά.

Παρά τις προκλήσεις, οι προσπάθειες της Hyundai σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση να γίνει η ασύρματη φόρτιση εν κινήσει μια μελλοντική πραγματικότητα για τα EV.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 18:30:53

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button