Αθλητικά

UEFA: Φάσεις σαν το χέρι του Κουκουρέγια στο Euro πρέπει να δίνονται πέναλτι

Η UEFA αποφάσισε πως φάσεις όπως το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια στο πρόσφατο Euro, πρέπει να δίνονται πέναλτι, με την ομοσπονδία να δίνει οδηγίες προς τους διαιτητές.

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του Euro και την αμφισβητούμενη φάση του Μαρκ Κουκουρέγια, στην οποία διχάστηκε ο φίλαθλός κόσμος σχετικά με το αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι ή όχι, η UEFA θέλησε να δώσει ένα τέλος και να στείλει νέες οδηγίες προς τους διαιτητές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Relevo» η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε πως οποιοδήποτε χέρι αμυντικού μέσα στην μεγάλη περιοχή της ομάδας του, θα πρέπει να τιμωρείτε με πέναλτι, έχοντας ωστόσο ένα μικρό παρακλάδι, αναφορικά με τη θέση του χεριού.

Κάτι που σημαίνει πως με βάση τον τωρινό κανονισμό, ο διαιτητής έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι και να δώσει κίτρινη κάρτα στον Κουκουρέγια.

Αντίθετα στο παιχνίδι Γερμανία – Ισπανία για τα προημιτελικά του Euro και με το σκορ στο 1-1, ο Άντονι Τέιλορ στην συγκεκριμένη φάση, άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, καθώς ο κανονισμός προέβλεπε ότι σε περίπτωση που η μπάλα βρίσκει στο χέρι του ποδοσφαιριστή και είναι κοντά στο σώμα, κάθετο προς το χορτάρι τότε δεν υπάρχει παράβαση. 

Θυμηθείτε την επίμαχη φάση

Οι νέες οδηγίες της UEFA

«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της UEFA, η επαφή χέρι με μπάλα που σταματά ένα σουτ στο τέρμα θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στο σώμα. ή σε επαφή με το σώμα.

Στην περίπτωση του Κουκουρέγια, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, το οποίο δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα, κάνοντας τον εαυτό του μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί ένα πέναλτι».

To άρθρο UEFA: Φάσεις σαν το χέρι του Κουκουρέγια στο Euro πρέπει να δίνονται πέναλτι δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 16:30:46

Back to top button