Ελλάδα

Καπανδρίτι: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που έκαιγε δίπλα σε σχολείο – Απομακρύνθηκαν οι μαθητές

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (23/9) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Καπανδρίτι Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, δίπλα σε ένα σχολείο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα ελικόπτερο, δύο αεροσκάφη και εθελοντές, με αποτέλεσμα να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού: «Επί τόπου βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου Χρήστος Τρομπούκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Δήμας και ο Ειδικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Μονιάκης οι οποίοι σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη έδωσαν εντολή προληπτικής εκκένωσης όλου του σχολικού συγκροτήματος Καπανδριτίου.

Όλα τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημεία. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς επέστρεψαν στις τάξεις τους μόνο τα παιδιά του Λυκείου. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου επέστρεψαν σπίτι τους. Στο σημείο βρίσκονται προληπτικά δυνάμεις πυρόσβεσης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού. Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν στη συντονισμένη επιχείρηση».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 10:48:14

Back to top button