Οικονομία

Επιδόματα: Ποια θα είναι τα όρια καταθέσεων και ακινήτων στο Α21 – Κριτήριο κινητής περιουσίας στο επίδομα στέγασης

Κριτήρια ύψους κινητής και ακίνητης περιουσίας θα τεθούν στο επίδομα τέκνων (Α21), σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που παρουσίασε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη την περασμένη εβδομάδα.

Ασφαλείς πληροφορίες του site σήμερα.gr από αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, αναφέρουν σε σχέση με τα νέα κριτήρια τα οποία θα μπουν στο επίδομα τέκνων πως το ανώτατο όριο των καταθέσεων θα είναι μεγαλύτερο από τις 21.000 ευρώ. Σημειώνεται πως το ανώτατο πλαφόν των καταθέσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ανέρχεται 21.000 ευρώ. Στο επίδομα στέγασης δεν υφίσταται όριο κινητής περιουσίας, αλλά -οι ίδιες πηγές αναφέρουν – πως τεθεί.

Επίσης, στο επίδομα τέκνων θα θεσπιστεί όριο ακίνητης περιουσίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το όριο της ακίνητης περιουσίας στο τέκνων θα είναι υψηλότερο από τα άλλα δύο βασικά επιδόματα, δηλαδή το επίδομα στέγασης και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Για το επίδομα στέγασης το όριο ακίνητης περιουσίας ανέρχεται κατά το μέγιστο στα 180.000 ευρώ, ενώ στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στα 150.000.

Συνεπώς, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το μέγιστο όριο της ακίνητης περιουσίας όσων λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ξεπερνά τις 180.000 ευρώ.

To άρθρο Επιδόματα: Ποια θα είναι τα όρια καταθέσεων και ακινήτων στο Α21 – Κριτήριο κινητής περιουσίας στο επίδομα στέγασης δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 13:19:34

Back to top button