Υγεία

Πιστοποίηση GACP για την Tikun Olam Ελλάδος από την Q-CERT

Η Tikun Olam Ελλάδος, η 1η* εταιρεία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την πιστοποίησή της, από την Q-CERT, σύμφωνα με το πρωτόκολλο GACP (Good Agricultural and Collection Practices) για την καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

Η Tikun Olam Ελλάδος διαθέτει υπερσύγχρονες, state-of-the-art, εγκαταστάσεις στην Κόρινθο, πιστοποιημένες κατά EU-GMP (Good Manufacturing Practices) από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) Στην υφιστάμενη πιστοποίηση ήρθε να προστεθεί και η πιστοποίηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου GACP από την Q-CERT, επιβεβαιώνοντας πως βασική προτεραιότητα της Tikun Olam Ελλάδος είναι η διασφάλιση της ποιότητας.

Η πιστοποίηση GACP, για μια εταιρεία που παράγει φαρμακευτική κάνναβη, είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αφορά  τις ορθές γεωργικές πρακτικές και πρακτικές συλλογής που σχετίζονται με την καλλιέργεια, συγκομιδή και πρωτογενή επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης. Οι κατευθυντήριες γραμμές αυτές έχουν αναπτυχθεί για να διασφαλίζουν ότι τα φυτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική βιομηχανία πληρούν υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας.

Η πιστοποίηση από την Q-CERT επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Tikun Olam Ελλάδος για διαρκή ποιότητα και καινοτομία στον χώρο της φαρμακευτικής κάνναβης. Σε μια ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία, όπου η διασφάλιση της ποιότητας και η ασφάλεια της παραγωγικής διαδικασίας είναι πιο κρίσιμες από ποτέ, πιστοποιήσεις όπως το EU-GMP και το GACP, αποτελούν θεμελιώδη ανάγκη για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ασθενών και τη συνεχή βελτίωση της φροντίδας τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Tikun Olam Ελλάδος παράλληλα με την πιστοποίηση GACP και σε συνέχεια της κυκλοφορίας των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης σε μορφή ξηρού άνθους τα οποία διανέμονται στην Ελληνική αγορά από τη ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΕΛΛΑΣ και τη Lavipharm, ολοκληρώνει την ανάπτυξη και άλλων μορφών τελικών προϊόντων, όπως στοματικών σταγόνων φαρμακευτικής κάνναβης οι οποίες χορηγούνται υπογλώσσια.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 12:06:09

Back to top button