Auto

Προ των πυλών της Ευρώπης το ηλεκτρικό sedan της Mazda

Το επερχόμενο Mazda EZ-6 sedan, ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα διαδεχθεί το Mazda6, εθεάθη πρόσφατα να υποβάλλεται σε δοκιμές στην Ευρώπη.

Το EZ-6, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά στην Κίνα τον Απρίλιο του 2024, αναμένεται να έρθει στις ευρωπαϊκές αγορές αργότερα φέτος.

Το μεσαίου μεγέθους sedan βασίζεται στην πλατφόρμα Deepal/Shenlan SL03 της Changan, προσφέροντας τόσο πλήρως ηλεκτρικά όσο και κινητήρια σύνολα με διευρυμένη εμβέλεια (το λεγόμενο και range extender). Το EZ-6 στοχεύει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Volkswagen ID.7.

Το πρωτότυπο που εντοπίστηκε στη Γερμανία αποκαλύπτει ένα καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο με αναδιπλούμενη αεροτομή και διαφορετικές μαύρες ζάντες αλουμινίου, αν και αναμένεται να παραμείνει οπτικά παρόμοιο με την κινεζική έκδοση.

Με μήκος 4.921 χιλιοστά είναι ελαφρώς μακρύτερο από το παλιό Mazda6 και λίγο μικρότερο από το VW ID.7.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, η Mazda έχει υπαινιχθεί εντυπωσιακά νούμερα αυτονομίας, με την ηλεκτρική έκδοση να προσφέρει αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα σε δοκιμές CLTC και την παραλλαγή EREV να ξεπερνά τα 1.000 χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει πίσω τοποθετημένους κινητήρες που αποδίδουν 218 ή 258 ίππους. Ένας βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων περιλαμβάνεται στην έκδοση range extender για την επέκταση της αυτονομίας.

Η Mazda αναμένεται να παρουσιάσει πλήρως την ευρωπαϊκή έκδοση του EZ-6 αργότερα αυτό το φθινόπωρο, στοχεύοντας να παραμείνει ενεργή στο μέτωπο της ηλεκτροκίνησης, αλλά πάντα με τον δικό της τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 10:30:17

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button