Κόσμος

Μυστήριο με τον Γιαχία Σινουάρ – Οι Ισραηλινοί ερευνούν αν ο ηγέτης της Χαμάς είναι ζωντανός ή νεκρός

Απομονωμένος και χωρίς να έχει επικοινωνήσει με στελέχη της Χαμάς για αρκετό χρονικό διάστημα είναι ο ηγέτης της οργάνωσης, Γιαχία Σινουάρ, με τους Ισραηλινούς να διερευνούν το ενδεχόμενο να έχει σκοτωθεί σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Χαμάς, που κρύβεται στη Γάζα, δεν έχει επικοινωνήσει εδώ και αρκετό καιρό, έχει προκαλέσει έρευνα από τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας για τα αίτια της σιωπής του. Το βράδυ της Κυριακής (23.9.24) υπήρξαν δημοσιεύματα από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν την πιθανότητα ο Σινουάρ να είναι νεκρός, χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.

Σύμφωνα πάντως με σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Israel Hayom», στην παρούσα φάση οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας εκτιμούν ότι ο Σινουάρ είναι ζωντανός και χρησιμοποιεί ομήρους της Χαμάς ως «ανθρώπινη ασπίδα».

Ωστόσο, οι Ισραηλινοί διερευνούν και άλλα σενάρια, με δεδομένο την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών με στόχο σήραγγες σε περιοχές όπου πιστεύεται ότι κρύβεται ο Σινουάρ.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός, εκτός από την παρατεταμένη σιωπή του.

Όπως σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 μέχρι και σήμερα, υπήρξαν σημαντικές περίοδοι κατά τις οποίες ο Σινουάρ παρέμενε εκτός επικοινωνίας, είτε επειδή βρισκόταν εν κινήσει είτε επειδή επέλεξε σκόπιμα να διακόψει την επαφή για «στρατηγικούς λόγους».

To άρθρο Μυστήριο με τον Γιαχία Σινουάρ – Οι Ισραηλινοί ερευνούν αν ο ηγέτης της Χαμάς είναι ζωντανός ή νεκρός δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 09:08:07

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button