Πολιτική

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ – Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς

Τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά αναμένεται να αποφασίσει σήμερα, Δευτέρα (23/9) στις 12:00 η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ασκήσει κριτική διαδοχικά στους υπουργούς Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και στον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στα φάρμακα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Μαξίμου, ήταν η επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας.

Να σημειωθεί επίσης ότι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο ο Μάριος Σαλμάς προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς».

«Δεν δέχομαι υπονοούμενα. Δεν θα δεχτώ αιχμές. Είμαστε με τους πολλούς και γι’ αυτό πήραμε 41%», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Παλαιότερα ο Μάριος Σαλμάς επίσης, είχε ζητήσει έκτακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για το «δυσμενές» όπως το είχε χαρακτηρίσει «εκλογικό αποτέλεσμα» του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 07:57:45

Back to top button