Auto

Η λύση που θα σώσει τους κινητήρες βενζίνης και diesel;

Τα συνθετικά καύσιμα από πλαστικά απόβλητα αποτελούν μια καινοτόμο λύση στον τομέα της ενέργειας, με την Select Fuel να πρωτοπορεί σε αυτή την τεχνολογία. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια μέθοδο μετατροπής των πλαστικών αποβλήτων σε συνθετικά καύσιμα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά ορυκτά καύσιμα. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο βοηθά στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων που καταλήγουν στις χωματερές και στους ωκεανούς, αλλά και μειώνει την εξάρτηση από το πετρέλαιο, συμβάλλοντας δραστικά στη μείωση των εκπομπών CO₂.

Μάλιστα, όπως έχει γράψει και το eportal.gr, ήδη έχει ανακοινωθεί πως το πρώτο αυτοκίνητο που θα καίει τα συγκεκριμένα καύσιμα είναι ένα hypercar. Συγκεκριμένα το Bertone GB110 που θα τροφοδοτείται από έναν διπλό υπερτροφοδοτούμενο V10 5,2 λίτρων που αποδίδει 1.085 ίππους, αλλά το μυστικό της… τρέλας, πέραν του αμαξώματος που δεν μοιάζει με κανένα στην αγορά, είναι άλλο.

Η Bertone ισχυρίζεται ότι το GB110 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων που καταναλώνει συνθετικά καύσιμα από πλαστικά απόβλητα!



Σύμφωνα με την Select Fuel η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την θερμική διάσπαση των πλαστικών μέσω της πυρόλυσης, με την οποία τα πλαστικά υποβαθμίζονται σε μικρότερα μόρια, τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε υγρά καύσιμα. Τα καύσιμα αυτά διαθέτουν παρόμοιες ιδιότητες με τη βενζίνη, το ντίζελ και την κηροζίνη, καθιστώντας τα κατάλληλα για χρήση σε παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι η βιωσιμότητα. Η ανακύκλωση πλαστικών σε καύσιμα προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο αξιοποίησης υλικών που συνήθως θεωρούνται άχρηστα, ενώ παράλληλα προσφέρει καθαρότερα καύσιμα με λιγότερες εκπομπές ρύπων.

Η πρωτοβουλία της Select Fuel έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες αναζητούν λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το θέμα είναι πιο είναι το κόστος της παραπάνω διαδικασίας, και πόσο θα μπορούσαν να κοστίζουν αυτά τα καύσιμα στην αντλία…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 08:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button