Κόσμος

Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο νότιο Λίβανο – Συνεχίζεται το θρίλερ με τον ηγέτη της Χαμάς

Συνεχίζει το σφυροκόπημα στο νότιο Λίβανο το Ισραήλ, εξαπολύοντας νέους βομβαρδισμούς ευρείας κλίμακας στη χώρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23/9), με τον ισραηλινό στρατό να αναφέρει ότι στοχοποίησε θέσεις της Χεζμπολάχ.

Πρόκειται για χτυπήματα στο βάθος της χώρας στην κοιλάδα Μπέκα.

Και ενώ το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιδρομές στο Λίβανο έως ότου «επιτύχει τους πολεμικούς του στόχους», να «αποκεφαλίσει» δηλαδή τη Χεζμπολάχ, την ίδια ώρα, στο μέτωπο της Γάζας ο Νετανιάχου δεσμεύεται πως θα δώσει «μάχη» για να γυρίσουν πίσω οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς.

Περίπου 50 από τους 97 ομήρους οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούντα φέρεται να δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο κ. Νετανιάχου φέρεται να έκανε την εκτίμηση αυτή κατά τη διάρκεια συνάντησης με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Θρίλερ με την εξαφάνιση του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από καμία πηγή, αναπαράγονται από ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης και κάνουν λόγο για θάνατο ή τραυματισμό του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Παρόλα αυτά, η Jerusalem Post, αναφέρει ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το εάν ο αρχηγός της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έχει σκοτωθεί ή έχει τραυματιστεί.

Μεταξύ των πηγών που συμβουλεύτηκε η Jerusalem Post, μια κορυφαία πηγή, διέψευσε απολύτως τις πληροφορίες. Μια άλλη πηγή, που όπως διευκρινίζει η ισραηλινή εφημερίδα είπε ότι δεν υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αυτό.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-23 07:48:00

Back to top button