Κόσμος

Ιράν: Εκρηξη σε ορυχείο, με δεκάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 51 είναι οι νεκροί και 20 οι τραυματίες από μία έκρηξη που προκλήθηκε από αέριο σ’ ένα ορυχείο άνθρακα στην επαρχία του Νοτίου Χορασάν στο Ιράν.

Έκρηξη μεθανίου προκλήθηκε σε δύο σήραγγες του ορυχείου Ταμπάς που διαχειρίζεται η εταιρία Madanjoo company, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση.

Ο ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. «Μίλησα με υπουργούς και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης», διαβεβαίωσε ο Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικές δηλώσεις του.

Το ορυχείο Ταμπάς καλύπτει μια έκταση άνω των 30.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Θεωρείται η πλουσιότερη και μεγαλύτερη πηγή άνθρακα στο Ιράν, σύμφωνα με τα ιρανικά media.

Πέρυσι, μια έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βόρεια πόλη Νταμγκάν στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, πιθανότατα επίσης αποτέλεσμα διαρροής μεθανίου.

Τον Μάιο του 2021, δύο ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους σε κατάρρευση στον ίδιο χώρο. Μια άλλη έκρηξη το 2017 σκότωσε 43 ανθρακωρύχους στην πόλη Αζάντ Σαχρ στο βόρειο Ιράν.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 14:13:57

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button