Κόσμος

Αυτός είναι ο «πρίγκιπας» της Ντάουνινγκ Στριτ 10

Στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ του Λονδίνου κατοίκει εδώ και λίγο καιρό ένας Πρίγκιπας, με γαλανά μάτια και λευκή γούνα. Είναι το νέο κατοικίδιο του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, ένα τόσα δα γατάκι Σιβηρίας, που ακούει στο όνομα Prince.

Τα νέα για την μικρή… λευκή χνουδόμπαλα ήταν γνωστά από τις αρχές του μήνα. Ομως το μεγαλοπρεπές όνομά της τώρα έγινε γνωστό, ενώ όπως γράφει η Telegraph το Σάββατο δόθηκε στη δημοσιότητα και η πρώτη του φωτογραφία, ενδεικτική του… θάρρους που έχει πάρει, ακόμη δεν εγκαταστάθηκε. Η φωτογραφία δείχνει το μικρό γατάκι να έχει πηδήξει πάνω στο γραφείο με τα πόδια του πάνω στα χαρτιά του πρωθυπουργού!

Οπως λέει το ρεπορτάζ της Telegraph, της αφίξεως του πρίγκιπα προηγήθηκαν μακρές και σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Στάρμερ και τα παιδιά του. Τα παιδιά ήθελαν έναν γερμανικό ποιμενικό αλλά ο μπαμπάς δεν τους έκανε το χατίρι πείθοντάς τα να… αρκεστούν προς το παρόν στο γατί.

Τι λέει για όλα αυτά ο Λάρι;

Η ανταπόκριση από το Λονδίνο λέει ότι επί της άφιξης του πρίγκιπα δεν έχει ακόμη πάρει θέση ο Λάρι, που δεν είναι απλώς η παλιά γάτα του πρωθυπουργικού γραφείου αλλά και επικεφαλής του… τάγματος κατά των ποντικών του Υπουργικού Συμβουλίου από το 2011.

Ο Λάρι έχει πολλά… ένσημα στη Ντάουνινγκ Στριτ. REUTERS/Toby Melville

Και αυτή θα είναι η δεύτερη γάτα που ο Λάρι θα πρέπει να… ανεχθεί, αφού υπάρχει ήδη ο Τζότζο ο οποίος κατέφθασε το καλοκαίρι μαζί με την οικογένεια Στάρμερ.

Ο Λάρι είναι, εξάλλου, από τους μακροβιότερους χνουδωτούς ενοίκους της Ντάουνινγκ Στριτ, μιας και τα κατοικίδια συνήθως φεύγουν μαζί με τους πρωθυπουργούς.

Ο Ρίσι Σούνακ είχε τη Νόβα, ένα Λαμπραντόρ με κοκκινωπό τρίχωμα, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον είχε υιοθετήσει ένα ημίαιμο Τζακ Ράσελ, που το ονόμασε Dilyn. Μάλιστα η Λιζ Τρας είχε πει πως ο Dilyn, έφερε μαζί του και μια στρατιά από… ψύλλους οι οποίοι της προκάλεσαν αρκετές εβδομάδες φαγούρας, όταν μετακόμισε στον αριθμό 10 το 2022…

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 18:16:25

Back to top button