Ελλάδα

Συνελήφθη 67χρονη για τηλεφωνική απάτη με θύμα 13χρονο αγόρι στου Ζωγράφου

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου μια 67χρονη με Βουλγαρική υπηκοότητα η οποία διέπραξε τηλεφωνική απάτη σε βάρος 13χρονου αγοριού και του απέσπασε χρηματικό ποσό ύψους 2.500 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από της ΕΛ.ΑΣ. η 67χρονη, με τη συνδρομή ενός ακόμη συνεργού που αναζητείται, επικοινώνησε μέσω τηλεφωνικής κλήσης με τον 13χρονο προφασιζόμενη την εμπλοκή συγγενικού του προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, επιχειρώντας να του αποσπάσει το προαναφερθέν χρηματικό ποσό.

«Η μάνα σου σκότωσε σε τροχαίο ένα ανήλικο. Για να μην πάει φυλακή βάλε σε μια τσάντα όσα χρήματα και χρυσαφικά έχετε στο σπίτι και πέταξε τα από το μπαλκόνι», ήταν τα λόγια της  67χρονης απατεώνισσας με καταγωγή από τη Βουλγαρία, η οποία τηλεφώνησε στο σπίτι του παιδιού το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι γονείς του έλειπαν. Το παιδί πράγματι πέταξε από το μπαλκόνι της οικείας του, μια τσάντα με 2.500 ευρώ  αλλά και κάποια κοσμήματα. Όταν επέστρεψε η μητέρα του, την ενημέρωσε για το τηλεφώνημα που δέχτηκε, κι ακολούθως εκείνη ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία.

Λίγο αργότερα, η 67χρονη τηλεφώνησε εκ νέου στον ανήλικο ζητώντας του κι άλλα χρήματα και του έδωσε ραντεβού σε συγκεκριμένο σημείο ζητώντας του να μεταβεί εκεί με ταξί για να της τα παραδώσει. Ο 13χρονος ενήργησε όπως του είπε, υπό τη διακριτική επιτήρηση των γονιών του και ενός αστυνομικού με πολιτικά, αφήνοντας την τσάντα στο προκαθορισμένο σημείο και ακολούθως απομακρύνθηκε. Όταν εμφανίστηκε η 67χρονη και παρέλαβε την τσάντα, άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τη συνέλαβαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ.

«Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 20-9-2024 στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 67χρονη αλλοδαπή που διέπραξε απάτη μέσω τηλεφώνου σε βάρος 13χρονου. Αναζητείται και έτερος συνεργός.

Ειδικότερα, η 67χρονη, με τη συνδρομή έτερου συνεργού, επικοινώνησε μέσω τηλεφωνικής κλήσης με 13χρονο και με πρόφαση εμπλοκής συγγενικού του προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, επιχείρησε να τον εξαπατήσει προκειμένου να αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου που βρισκόταν σε εξέλιξη και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης σε συνεργασία με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, συνέλαβαν την 67χρονη σε καθορισμένο ραντεβού που είχε συμφωνήσει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό και την οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς τους Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου διερευνάται η συμμετοχή της 67χρονης και σε έτερη περίπτωση τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκε την ίδια ημέρα σε βάρος του 13χρονου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 16:22:44

Back to top button