Πολιτική

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε το οικογενειακό εισόδημα – Επιμένουμε στον «πολιτισμό της καθημερινότητας»

Στις μεταρρυθμίσεις που «τρέχουν» για την εκπαίδευση, την στήριξη της οικογένειας και την καθημερινότητα των πολιτών αναφέρεται μεταξύ άλλων, στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως με τις πρωτοβουλίες της η κυβέρνηση ενισχύει το οικογενειακό εισόδημα, ενώ επέμεινε «στον πολιτισμό της καθημερινότητας».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως στο πρώτο μάθημα που πραγματοποιήθηκε στο Ψηφιακό Φροντιστήριο καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις «ενδεικτικό της σημαντικότητας και της αποδοχής αυτής της δράσης».

«Είναι χρέος μας να στηρίξουμε το οικογενειακό εισόδημα με δωρεάν, ποιοτική συμπληρωματική εκπαίδευση» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε επίσης στην απαγόρευση της χρήσης κινητών στο σχολείο.

Παράλληλα, σημείωσε τις νέες διευκολύνσεις για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». «Πρώτον, διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων σε βάθος τριετίας, δηλαδή επιλέξιμοι δεν θα είναι μόνο οι πολίτες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια το 2023, αλλά και όσοι τα ικανοποιούσαν μεσοσταθμικά σε βάθος τριετίας. Δεύτερον, η προέγκριση θα είναι σε ισχύ έως ότου εξαντληθούν οι διαθέσιμοι πόροι, δεν θα εκπνέει δηλαδή λίγους μήνες αργότερα».

Στο πλαίσιο της στήριξης της οικογένειας μίλησε και για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που αυτή τη στιγμή υλοποιείται πιλοτικά σε 62 δήμους σε όλη τη χώρα.

Επιμονή στα ζητήματα που αφορούν τον «πολιτισμό της καθημερινότητας»

Την ίδια ώρα, μίλησε για τα ζητήματα που διαμορφώνουν τον «πολιτισμό της καθημερινότητας». Ζητήματα όπως τα νέα λεωφορεία που βγήκαν στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 10:40:31

Back to top button