Κόσμος

Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ στη Βηρυτό

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) τα ονόματα και φωτογραφίες των διοικητών της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» από την πυραυλική επίθεση στη Βηρυτό, στον Λίβανο, μαζί με έναν από τους μεγάλους ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης, Ιμπραήμ Ακίλ.

Ο Ιμπραήμ Ακίλ, «από τους μεγάλους ηγέτες μας», σκοτώθηκε «στο δρόμο για την Ιερουσαλήμ» στον Λίβανο, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ όταν αναφέρεται στα θύματα στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί καίριο το πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί για συμβούλιο στη Βηρυτό, οργάνωνε νέα επίθεση ανάλογη της 7ης Οκτωβρίου, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ αναγνώρισε ότι η αεροπορική επιδρομή σκότωσε δύο από τους πιο υψηλόβαθμους διοικητές της και άλλα 14 μέλη της οργάνωσης που συνεδρίαζαν στο υπόγειο ενός κτιρίου της Βηρυτού. Το καταστροφικό χτύπημα αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα στον πληρεξούσιο του Ιράν και έφερε τις πλευρές πιο κοντά σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Όπως ανακοίνωσε ο IDF, οι βασικοί διοικητές της δύναμης Radwan που σκοτώθηκαν στην επίθεση ήταν οι εξής:

Samer Abdul-Halim Halawi, διοικητής της παράκτιας περιοχής
Abbas Sami Maslamani, διοικητής της περιοχής Qanas
Abdullah Abbas Hajazi, διοικητής της περιοχής Ramim Ridge
Muhammed Ahmad Reda, διοικητής της περιοχής Al-Khiam
Χασάν Χουσεΐν Μάντι, διοικητής της περιοχής Mount Dov
Χασάν Γιουσέφ Αμπάντ Αλσατάρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της Δύναμης Ραντβάν. Οδήγησε και προώθησε όλες τις επιχειρήσεις πυραύλων της δύναμης.
Hussein Ahmad Dahraj, Αρχηγός του Επιτελείου της Δύναμης Radwan, σκοτώθηκε επίσης στην επίθεση. Ασχολήθηκε με τη μεταφορά όπλων και την ενίσχυση της οργάνωσης.

Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία

Μεταξύ των νεκρών είναι ο Αχμέντ Γουαχμπί, επικεφαλής της μονάδας εκπαίδευσης της Χεζμπολάχ και πρώην διοικητής της δύναμης Ραντουάν. Ο IDF τόνισε ότι ο Γουαχμπί ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στο σχεδιασμό μιας εισβολής της Χεζμπολάχ στη Γαλιλαία, και συμμετείχε επίσης στην «προώθηση της εδραίωσης της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, ενώ προσπαθούσε να βελτιώσει τις χερσαίες πολεμικές ικανότητες της οργάνωσης». Με την πάροδο των ετών και κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου, ο ισραηλινός στρατός υπογράμμισε ότι ο Γουαχμπί συμμετείχε στον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων με ρουκέτες και διεισδύσεις.

Νέα πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (21.09.24) νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρουν σε ένα δελτίο Τύπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χθεσινό πλήγμα στη Βηρυτό.

To άρθρο Αυτοί είναι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που «εξουδετερώθηκαν» μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ στη Βηρυτό δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 18:43:28

Back to top button