Πολιτική

Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Προς διαγραφή οδεύει ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς από την ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει τη Δευτέρα στις 12:00, ωστόσο η διαδικασία είναι τυπική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαλμάς σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις χθες και προχθές έκανε λόγο για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού και Υγείας, ενώ υπήρξε απάντηση και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Προηγήθηκε το καρφί Σαλμά για Χατζηδάκη: «Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»

Η πρόταση για τη διαγραφή του βουλευτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» καθώς υπάρχουν αντιθέσεις στο εσωτερικό της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που αποδεικνύει και το «αντάρτικο» των 11 βουλευτών του κυβερνώντος για τα κόκκινα δάνεια.

Μετά τις αιχμές του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Κωστή Χατζηδάκη, που μίλησε για «πολιτική απρέπεια» καθώς μετά την σχετική ερώτηση των βουλευτών ο υπουργός τους παρέπεμψε σε μια ανακοίνωση που έβγαλε μια Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, σοβαρότατες αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άφησε και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Open είπε ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν φωτογραφίζει τον Κωστή Χατζηδάκη ο γαλάζιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν το αρνήθηκε, λέγοντας αυτό ότι «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».

Επίσης, ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι «το πολιτικό μας σύστημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική και καμία φορά με την ανοχή των βουλευτών να λέμε την αλήθεια».

«Ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια»

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «είναι συνταγματική μας θεσμική υποχρέωση να παρεμβαίνουμε και να κάνουμε χρήση του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου. Δεν πρόκειται περί ανταρσίας έχουμε 200 χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας αυτοί που υπογράψαμε αθροιστικά. Έγινε διότι ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια και όπως είπαμε στην τελευταία ΚΟ αρκετοί βουλευτές μπαίνουμε σε μία άλλη φάση. Πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών».
Επίσης, ο Μάριος Σαλμάς είπε ότι ήταν κι άλλοι βουλευτές που ήθελαν να υπογράψουν εκ των υστέρων τη συγκεκριμένη ερώτηση, ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας ότι «ρωτήσαμε για τον κόσμο και η ερώτηση απαντιέται για το πώς οι τράπεζες μείωσαν τα κόκκινα δάνεια». Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η κριτική του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είπε στον Αντ1 «είχαμε κάνει 5 πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν πήραμε απάντηση».

Δείτε το βίντεο:

Σύγκρουση με Κυριάκο Μητσοτάκη

Επίσης, στην ΚΟ της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Σαλμάς είχε συγκρουστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο είπε: «Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

«Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς» είχε απαντήσει, τότε, ο πρωθυπουργός.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 17:34:21

Back to top button