Πολιτική

Πέθανε ο Μανώλης Παπαστεφανάκης πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Παπαστεφανάκης.

Η κηδεία του Μανώλη Παπαστεφανάκη θα γίνει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Ηρακλείου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Μανώλης Παπαστεφανάκης γεννήθηκε το 1940 στο Μαγαρικάρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε τη δικηγορία. Παράλληλα ασχολήθηκε με την πολιτική και υπήρξε  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου. Ήταν βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ από το 1981 ως το 1990 και από το 1993 ως το 1996. Τον Φεβρουάριο του 1987 διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, οπότε και ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΠΕΧΩΔΕ). Τον Μάρτιο του 1989 έγινε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς που έληξε η θητεία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Στην συλλυπητήρια ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρθηκε στην προσφορά του Μανώλη Παπαστεφανάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του. Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης σημειώνει: «Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη μας, Μανώλη Παπαστεφανάκη, ο οποίος υπηρέτησε τα δημόσια πράγματα, ως Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και ως Υπουργός των Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. Με ισχυρή πίστη στις απόψεις του, προσέφερε στη δημόσια ζωή του τόπου και συνέδεσε τη ζωή του με την πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης. Παραλληλα πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις κρισιμότερες στιγμές της πολιτικής ζωής του τόπου, από το 1981 και μετά. Για την απώλεια του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».

«Έφυγε σήμερα ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ένας περήφανος Ηρακλειώτης, γεννημένος στη Μεσαρά. Ο Μανώλης Παπαστεφανάκης το 1981 στη μεγάλη και ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ, ήταν δίπλα στον Ανδρέα, στα έδρανα της Βουλής την Ελλήνων. Τα επόμενα χρόνια διατηρώντας σημαντικά υπουργικά χαρτοφυλάκια, συνέβαλε σημαντικά στη δρομολόγηση των τοπικών ζητημάτων. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του Ηρακλείου. Στην οικογένειά του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Τον αποχαιρετώ με σεβασμό» γράφει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης.

 

To άρθρο Πέθανε ο Μανώλης Παπαστεφανάκης πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 15:04:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button