Showbiz

Taste update: Τα τελευταία νέα από τη γαστρονομική σκηνή της πόλης

Η πόλη σταδιακά αρχίζει να υποδέχεται τη νέα σεζόν και μαζί έρχονται καινούρια projects και αλλαγές που θα μας απασχολήσουν αυτό το φθινόπωρο. Εμείς, όπως πάντα, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, και φυσικά θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε updated για ό,τι νέο προκύπτει -και θα προκύψουν πολλά και άκρως ενδιαφέροντα!

https://www.instagram.com/p/DABUI5nolrH/

Μία ταβέρνα με διάσημες υπογραφές

Το Manari, όπως θα λέγεται το νέο project του Άρη Βεζενέ (Vezene, Birdman, Ikigai κλπ) σε συνεργασία με τον Λευτέρη Γεωργόπουλο (βλ. The Clumsies Group) και τον Σωκράτη Τούλια, θα είναι μία κανονικότατη «χασαποταβέρνα», άκρως ελληνική και εγγυημένα ποιοτική. Ο Άρης Βεζενές είναι από τους πρώτους στη χώρα μας που μας έμαθε την πλήρη αξιοποίηση του ζώου κατά την χασαπική, γνωστό ως nose-to-tail φιλοσοφία, και φυσικά αυτό θα δούμε και στην περίπτωση του Manari, μαζί με αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, ανοικτές φωτιές και value for money τιμοκατάλογο. Μόλις ανοίξει, θα έχουμε άμεσα απευθείας γευστική ανταπόκριση.

Info: Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, Αθήνα.

Η ταβέρνα που «ροκάρει»

Το concept της «ταβέρνας» έχει την τιμητική του μάλλον αυτό το φθινόπωρο στην πόλη και εμείς πολύ χαιρόμαστε για την επιστροφή στην αυθεντικότητα. Εκεί λοιπόν που μέχρι πρότινος συναντούσαμε το Frater & Soror, πλέον σύντομα θα βρίσκουμε τον ASΩTOS, μία «ροκ ταβέρνα», όπως μας την χαρακτήρισε ο Λευτέρης Γεωργόπουλος, που φαίνεται πως περνάει εξαιρετικά δημιουργική φάση, αφού, εκτός από το παραπάνω Manari, συμμετέχει και σε αυτό το σχήμα μαζί με τον Παναγιώτη Κουτσούμπη, το Νικόλα Σπυρόπουλο και τον εξαιρετικό τεχνίτη του κρέατος Μιχάλη Μερζένη. Εδώ λοιπόν και πάλι πρωταγωνιστεί η καλύτερη ελληνική πρώτη ύλη και το κρέας, αλλά τα πράγματα θα είναι λίγο πιο «vibrant», αφού θα δούμε και τον παράγοντα της μουσικής και του ποτού να παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Λογικά θα ανοίξει μέσα στον Οκτώβριο, οπότε και από εκεί θα έχουμε άμεσα πολλά να μοιραστούμε μαζί σας.

Info: Αμύντα 6, Παγκράτι

KOUMKAN-1.jpg

Ποιος είναι για Koumkan;

Όχι, δεν εννοούμε το παιχνίδι τράπουλας, αλλά το ολοκαίνουριο grand hotel bar & restaurant της Κηφισιάς, με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ. Το Koumkan φέρνει μαζί του την αίγλη, το μυστήριο και τη γοητεία των social clubs των μητροπόλεων του κόσμου. Δεν είναι ένα ακόμα μπαρ, είναι ένας χώρος κοινωνικής σύνδεσης, επικοινωνίας και αποσυμπίεσης. Ένα κοσμοπολίτικο μικροσύμπαν με μια αίσθηση old world elegance. Εδώ κορυφαία cocktails και ποτά θα συναντούν κλασικά πιάτα που δημιουργούνται με αριστοτεχνικό τρόπο, μαεστρική διαχείριση πρώτων υλών και στοιχεία από all-time classic εστιατόρια του κόσμου. Περουβιανά anticuchos, arancini, beef tartare, crispy rice με τόνο, rigatoni με τρούφα και χαβιάρι, Chateaubriand, αλλά και Tarte Tatin, Millefeuille, Sacher Torte και KnickerBocker Glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα, είναι μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσουμε στο μενού. Μόλις ανοίξει θα έχουμε πολλά να δούμε και να πούμε λοιπόν!

Info: Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 2106284560

https://www.instagram.com/p/C_jfEs8ovHv/

Φύγαμε για Άνοιξη!

Μία ολοκαίνουρια άφιξη θα μας κάνει με βεβαιότητα να πάρουμε το δρόμο για την Άνοιξη. Εκεί μας περιμένει ένα «στέκι» που πραγματικά έλειπε από την περιοχή για all-day fun, food & drinks. Ο λόγος για το ολοκαίνουριο Peanuts. Ο Χρήστος Ευκρατίδης (πρώην ιδιοκτήτης των Noel και Drunk Sinatra) επιστρέφει από την Ίο, όπου διατηρεί τα τελευταία 4 χρόνια το εξαιρετικά επιτυχημένο Doors -το πιο γνωστό στέκι στο νησί- για να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Κώστα Τσίτσα (πρώην εκδότη του Esquire και του Playboy) και την Δήμητρα Βέτσου, και να δημιουργήσουν από κοινού ένα φιλόξενο meeting-point για ποιοτικά ποτά, λαχταριστό comfort food και ωραίες μουσικές. Το Peanuts με τη μεγάλη ξύλινη μπάρα του, τους αμερικάνικους καναπέδες και τον δροσερό του κήπο αναμένεται να γίνει το νέο talk-of-the-town-outside-town. Με all day menu με την υπογραφή της σεφ Μυρσίνης Λαμπράκη, όπου φυσικά το κρέας έχει την τιμητική του, all time classic cocktails και τη μουσική υπογραφή του Χρήστου Ευκρατίδη δε χρειάζεται παραπάνω συστάσεις.

Info: Λεωφ. Μαραθώνος 54 &, Αγίου Αθανασίου, Άνοιξη, 21 0626 9000

Screenshot-2024-09-18-113848.jpg

Ο Άνταμ Κοντοβάς στο Rock n Roll

Ο ταλαντούχος σεφ, που πέρσι τέτοια εποχή άνοιξε το πρώτο δικό του εστιατόριο, το Ex Machina, που ήδη διαγράφει τη δική του επιτυχημένη πορεία στη γαστρονομική ζωή της πόλης, αναλαμβάνει τα γευστικά ηνία του εμβληματικού Rock n Roll. Ο εξαιρετικός Χριστόφορος Πέσκιας που έγραψε ιστορία στο διάσημο στέκι του Κολωνακίου, παραδίδει τα ηνία σε έναν από τους πιο ταλαντούχους και ανατρεπτικούς σεφ της πόλης μας και εμείς αναμένουμε με αγωνία να δούμε το στυλ και το ύφος της κουζίνας που θα σερβίρεται πλέον εκεί. Κρίνοντας πάντως από τη γενικότερη φιλοσοφία του σεφ και το χαρακτήρα του εστιατορίου, σίγουρα τα πιάτα θα είναι βαθιά νόστιμα και πολύ κουλ!

Info: Λουκιανού 6, Αθήνα, 2107210065

https://www.instagram.com/p/C_-lWprI3aC/

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης στον Proveleggios

Η αποχώρηση του Σωτήρη Κοντιζά από το Nolanverse, που ανακοινώθηκε από τον ίδιο μέσω των social media του πριν από λίγες ημέρες, συζητήθηκε εκτενώς από τους foodie, και όχι μόνο, κύκλους. Όμως το μεγάλο ερώτημα του ποιος θα αναλάβει τα γευστικά ηνία των projects παρέμενε, μέχρι τώρα τουλάχιστον. Μόλις πληροφορηθήκαμε λοιπόν, και πάλι μέσω ενός Instagram post του ίδιου του εστιατορίου, πως ο νέος Executive Chef του Proveleggios είναι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης (βλ. Ταρατσα, Ami, Monk’s Beard κλπ)., ο οποίος στη δήλωσή του υπόσχεται να διατηρήσει τις αξίες που μας έκαναν όλους να αγαπήσουμε βαθιά το εστιατόριο, αλλά συνάμα πρόκειται να αλλάξει φυσικά τα πάντα στο μενού, βάζοντας τη δική του γευστική σφραγίδα. Μόλις τον Οκτώβριο ξεκινήσει η νέα εποχή του Proveleggios θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες, αν και έχουμε ένα εξαιρετικά καλό προαίσθημα για αυτή τη συνεργασία.

Info: Παραμυθίας 11, Αθήνα, 2105234749

https://www.instagram.com/p/C_sFzbkvKLX/

Ραντεβού στην «Ταράτσα»

Δεν έχουμε προλάβει ακόμη να το δούμε από κοντά -θα το κάνουμε όμως σύντομα και τότε θα σας έχουμε το πλήρες ρεπορτάζ μας- όμως σίγουρα αποτελεί ένα από τα νέα bar restaurants που πρωταγωνιστούν με διαφορά το feed μας στα social media. Ο λόγος για την Αθηναϊκή Ταράτσα – ή απλώς Ταράτσα- που άνοιξε στο rooftop του επίσης πολύ νέου Regal Hotel στη Μητροπόλεως. Το project αποτελεί σύμπραξη της ομάδας του επιτυχημένου Ami με την ομάδα του πολυβραβευμένου The Bar in Front of the Bar και στην κουζίνα του καπετάνιος είναι ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, που αναφέραμε ακριβώς πιο πάνω. Η θέα στην Ακρόπολη και τη φωτισμένη Αθήνα είναι μαγική, η κουζίνα αποτελεί έναν συνδυασμό ελληνικής και λεβαντίνικης γευστικής φιλοσοφίας, το μεγάλο μπαρ φυσικά και δημιουργεί εξαιρετικά -και μερικά αρκετά γαστρονομικά- cocktails και η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και φιλόξενη με ρετρό αναφορές. Σύντομα θα έχουμε πολύ περισσότερα να μοιραστούμε μαζί σας, γι’ αυτό το άκρως ενδιαφέρον νέο project.

Info: Μητροπόλεως 60, Αθήνα, 2110080660

_56A6607.jpg

Signature Negroni στην αθηναϊκή Ριβιέρα

Ένα ιδιαίτερο Negroni δημιούργησε το Bungalow 7 για το Negroni Week που τελειώνει αυτήν την Κυριακή. Το γνωστό για την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα εστιατόριο, στο εμβληματικότερο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τα Αστέρια Γλυφάδας, σερβίρει από το μπαρ του τις ημέρες αυτές ένα signature version του διάσημου κοκτέιλ. Η ταλαντούχα ομάδα του μπαρ με επικεφαλής τους Δημήτρη Καραπάνο και Βασίλη Σγουρομάλλη, έχει δημιουργήσει το Hyogo, μια δική της εκδοχή του Negroni που έχει εμπλουτίσει με ξεχωριστές νότες, για μια διαφορετική εμπειρία Negroni. Στο Bungalow 7 την απόλαυση του ποτού συμπληρώνει το μενού που υπογράφει ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης.

Info: Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2111907001




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 09:30:25

Back to top button