Οικονομία

STOP! Εδώ θα βρεις το smartphone που θέλεις

Σκέφτεσαι να αγοράσεις καινούριο smartphone αλλά με τόσες προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά, νιώθεις χαμένος; Κανένα πρόβλημα!

Θέλοντας να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και να κάνουμε την έρευνα αγοράς σου ευκολότερη, ψάξαμε και βρήκαμε τα κινητά τηλέφωνα που θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες σου, όποιες κι αν είναι αυτές. Έλα να δούμε μαζί τις κατηγορίες smartphone που ξεχωρίσαμε και τις συσκευές που σου προτείνουμε για την καθεμία.

Camera phone

Αν η λήψη φωτογραφιών και βίντεο είναι η αγαπημένη σου ασχολία σε ό,τι αφορά το smartphone, τότε θες συσκευή με καλούς φακούς και αποτελεσματική AI, έτσι ώστε εσύ να εστιάσεις απλά στο θέμα σου. Τα Google Pixel έχουν κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με τις σειρές Pixel 8 (βλ. Pixel 8a) και Pixel 9 να κλέβουν την παράσταση. Αν η εύρεση ενός Pixel αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση, τότε δες τη σειρά Xiaomi 14, το Apple iPhone 15 Pro Max, το Samsung Galaxy S24 Ultra, το Sony Xperia 1 VI, το Motorola Edge 40 Neo και το Redmi Note 12 Pro+, ανάλογα φυσικά με το budget που διαθέτεις.

Budget επιλογή

Αν το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για το καινούριο σου smartphone είναι περιορισμένο (ας πούμε κάτω από €250) μην αγχώνεσαι: η αγορά είναι γεμάτη με φοβερές value for money προτάσεις που θα σε καλύψουν απόλυτα. Το Oppo A79 είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή την κλίμακα. Κοντράρεται μάλιστα στα ίσια με το Redmi 13, έστω κι αν το τελευταίο θα το βρεις σε πολύ πιο ξεχωριστά χρώματα. Δες ακόμα το Motorola G54 Power Edition, το Realme C67 και το Samsung Galaxy A15 (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για χρόνια χάρη στα τέσσερα και πέντε χρόνια αναβαθμίσεων λογισμικού και ασφαλείας αντίστοιχα που παρέχει η Samsung).

pic3.jpg

Foldable

Η αγορά των foldable συσκευών είναι σχετικά περιορισμένη, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως ο ανταγωνισμός δεν είναι αδυσώπητος ή οι προτάσεις που κυκλοφορούν κορυφαίες. Μιλάμε άλλωστε για συσκευές με αρκετά υψηλή τιμή, οπότε ο πήχης όπως αντιλαμβάνεσαι βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα έτσι κι αλλιώς. Η εμπειρία της Samsung στην κατηγορία είναι αδιαμφισβήτητη με το Galaxy Z Fold6 να είναι πιθανότατα η πληρέστερη συσκευή που υπάρχει. Για κάτι πιο οικονομικό προτίμησε το Galaxy Z Fold5 -την αμέσως προηγούμενη γενιά δηλαδή. Το OnePlus Open θα ήταν καλή περίπτωση αν μπορούσες να το βρεις στην Ελλάδα, οπότε εναλλακτικά ρίξε μια ματιά στο Motorola razr 50 Ultra.

pic4.jpg

Για γρήγορη φόρτιση

Είσαι power user και ως εκ τούτου η μπαταρία του smartphone σου «εξαφανίζεται» με ρυθμό πολυβόλου; Να βρεις συσκευή με τρομακτικά μεγαλύτερη αυτονομία δύσκολο, οπότε θα πρέπει να εστιάσεις στην ταχύτητα φόρτισης. Ως εκ τούτου αναζητάς συσκευές με ταχεία φόρτιση, ικανές να κάνουν το 0-50% ή 0-100% σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο. Ο πρωταθλητής στην κατηγορία είναι το Realme GT3 που φορτίζει πλήρως σε περίπου 10 λεπτά! Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκονται ακόμα το Realme GT6, το Oppo Find X5 Pro, το OnePlus 12, το Xiaomi 14 Ultra και το Nubia REDMAGIC 9S Pro.

Gaming phone

Αν θες να παίζεις τα πιο πρόσφατα mobile games με κορυφαία γραφικά και ομαλή κίνηση για εμπειρία εφάμιλλη αν όχι καλύτερη handheld κονσόλας, τότε χρειάζεσαι το κατάλληλο gaming phone. Δεν μιλάμε απλώς για μία ισχυρή συσκευή αλλά για ένα μοντέλο με στιβαρή κατασκευή και κορυφαίο σύστημα ψύξης, έτσι ώστε να συνεχίσει να αποδίδει άψογα ακόμα κι όταν το έχεις στα… κόκκινα! Το Nubia REDMAGIC 9S Pro που λέγαμε πιο πάνω είναι μία σούπερ επιλογή, παρέα με τα Asus ROG Phone 8 Pro και Apple iPhone 15 Pro Max. Αν ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό, εξέτασε το Motorola Edge Plus.

pic5.jpg

Mid-range all-around

Η mid-range κατηγορία αποτελεί την πλέον δημοφιλή σε ό,τι έχει να κάνει με τα smartphones, αφού τα μοντέλα της συνδυάζουν τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά με τις προσιτές τιμές, επιτυγχάνοντας κορυφαίο value for money. Αν αναζητάς all-around συσκευή, που να είναι δηλαδή να τα καταφέρει εξίσου καλά σε όλα, τότε μπορείς να συγκρίνεις το Poco F6 Pro, το Realme 12 Pro+, το Samsung Galaxy A55 (ή το Galaxy A35 αν θες να πας σε κάτι λίγο πιο οικονομικό από τον ίδιο κατασκευαστή), το Motorola Moto Edge 50 Pro και το OnePlus 12R. Αν η προτίμησή σου είναι στο iOS, τότε η λογική λέει Apple iPhone 13.

pic6.jpg

Ναυαρχίδα

Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, φτάνει στα χέρια σου να φτάσει ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά σε smartphone. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές συσκευές σε τετραψήφια νούμερα οπότε οι επιλογές σου δεν είναι λίγες. Στην κατηγορία των ναυαρχίδων βέβαια οι απαιτήσεις είναι εξωφρενικές και ο ανταγωνισμός χτυπάει «κόκκινο». Οι δύο καλύτερες και πληρέστερες προτάσεις που θα βρεις σε iOS και Android αντίστοιχα είναι τα Apple iPhone 15 Pro Max και Samsung Galaxy S24 Ultra. Το Asus ROG 8 Pro Edition είναι πραγματικό τέρας επιδόσεων ενώ πολύ κοντά σε επιδόσεις κυμαίνεται και το Asus Zenfone 11 Ultra.

pic7.jpg




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 09:05:00

Back to top button