Αθλητικά

Ο θείος του Τζόκοβιτς πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας τένις

O θείος του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Τζόκοβιτς, εξελέγη σήμερα (20/9) πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης (TSS), έχοντας φιλοδοξία να χτίσει ένα εθνικό προπονητικό κέντρο, ανακοίνωσε η TSS.

Ο Γκόραν Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας, θα διαδεχθεί τον Μίρκο Πέτροβιτς που αποσύρθηκε μετά από εννέα χρόνια στην προεδρία.

Πρόκειται για τον αδερφό του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, πολύ στενό μέλος της οικογένειας και πιστός υποστηρικτής του Σέρβου πρωταθλητή στις κερκίδες.

«Στόχος μου είναι να βελτιώσουμε αυτό που έχουμε ήδη αρχίσει να πετυχαίνουμε. Δεν έχουμε εγκαταστάσεις, δεν έχουμε εθνικό εκπαιδευτικό κέντρο και θέλω να επιλυθεί αυτό», είπε ο Γκόραν Τζόκοβιτς.

Ο 37χρονος Νόβακ Τζόκοβιτς, επί σειρά ετών Νο. 1 του κόσμου, έπεσε από τη 2η στην 4η θέση στο ATP μετά την ήττα στα τέλη Αυγούστου στο US Open , από τον Αυστραλό Αλεξέι Ποπίριν στον τρίτο γύρο.

Κάτοχος 24 τροπαίων Grand Slam, ο Τζόκοβιτς δεν κέρδισε κανένα φέτος, για πρώτη φορά από το 2017. Κέρδισε όμως αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 19:56:27

Back to top button