Auto

Ανακοινώθηκε η τιμή τoυ ανανεωμένου Škoda Octavia

Το Škoda Octavia δεν είναι ένα τυχαίο αυτοκίνητο για την εταιρεία. Και η μπορεί η επωνυμία «Octavia» να βγήκε από τα κιτάπια της Škoda για πρώτη φορά το 1959, πλην όμως χρονιά-σταθμός τόσο για το μοντέλο όσο και για την εταιρεία ήταν το 1996. Τότε λανσαρίστηκε η πρώτη σύγχρονη γενιά της Octavia, μετρώντας μέχρι και σήμερα πάνω από εφτά εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 60 αγορές.

Ήταν μέσα Φεβρουαρίου, όταν οι Τσέχοι αποκάλυψαν το ανανεωμένο Octavia, τονίζοντας το πιο σύγχρονο, μα πάντα γνώριμο αμάξωμα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους και την αύρα της προσιτής πολυτέλειας που συνοδεύει το εσωτερικό του.

Το ανανεωμένο Škoda Octavia, είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, ξεκινώντας από τις €26.990

Βλέπουμε λοιπόν μια αναθεωρημένη μάσκα, και ανανεωμένο, πιο μοντέρνο εμπρός προφυλαχτήρα. Νέα είναι επίσης η σχεδίαση και του πίσω προφυλαχτήρα, χαρίζοντας μια πιο σπορτιβ εσάνς. Ξεχωρίζουν επίσης οι νέοι προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς, που υπόσχονται να κάνουν τη νύχτα μέρα με τα 36 επιμέρους τμήματα matrix.

Καθώς και τα αναθεωρημένα πίσω φώτα LED που ενσωματώνουν κατευθυντικά φλας, όπως και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου που φτάνουν μέχρι και τις 19″. Που προσδίδουν στο τσεχικό μοντέλο, που φτάνει πλέον σε μήκος τα 4,69 m μια πιο premium αίσθηση.

Οι κυριότερες αλλαγές όμως εμφανίζονται στο εσωτερικό του νέου Škoda Octavia. Με το τσέχικο σεντάν να φέρει πλέον νέες επενδύσεις από βιώσιμα υλικά σε πόρτες, ταμπλό και καθίσματα. Ένας επίσης νέος πίνακας οργάνων 10” αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, όπως στάνταρ είναι πλέον και ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός.

Škoda Octavia

Παράλληλα, για πρώτη φορά, ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού κάνει την εμφάνισή της μια ολοκαίνουργια οθόνη αφής 13” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. To τελευταίο, είναι σε θέση να φιλοξενήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ChatGTP που ενσωματώνεται στην φωνητική βοηθό, την γνωστή Laura της Škoda.

Η μόνιμη σύνδεση του αυτοκινήτου με το διαδίκτυο επιτρέπει over-the-air ενημερώσεις, σχεδιασμό διαδρομών και πολυάριθμες υπηρεσίες από το Škoda Connect, συμπεριλαμβανομένων των πακέτων Infotainment Online και Care Connect, τα οποία περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες Proactive Service (προδραστική εξυπηρέτηση) και Remote Access (απομακρυσμένη πρόσβαση). Το infotainment διαθέτει επίσης τις λειτουργίες «Καιρός», «Νέα», «Κυκλοφορία», «Ημερολόγιο», ενώ επιπλέον χρώματα και λειτουργίες για τον έμμεσο φωτισμό θα είναι διαθέσιμα ως Functions on Demand.

Βελτιωμένα είναι και τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Το νέο σύστημα Attention and Drowsiness Assist χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο αλγόριθμο για την ακριβέστερη αξιολόγηση της συμπεριφοράς του οδηγού.

Škoda Octavia Sportline

Στα τέλη της χρονιάς, θα εισαχθεί η νέα λειτουργία Automated Emergency Brake – Pedestrian Rear (αυτοματοποιημένη πέδηση έκτακτης ανάγκης – πεζός πίσω), η οποία ανιχνεύει με μεγαλύτερη αξιοπιστία τα άτομα που βρίσκονται πίσω από το αυτοκίνητο κατά την οπισθοπορεία. Η νέα Octavia διαθέτει έως και δέκα αερόσακους.

Η αναθεωρημένη Octavia εισαγάγει συν τοις άλλοις νέα χαρακτηριστικά Simply Clever. Ένα προαιρετικό ημιαυτόματο αναδιπλούμενο κάλυμμα χώρου αποσκευών μπορεί να τοποθετηθεί στο Sports Wagon. Αυτό ολισθαίνει προς τα πίσω όταν ανοίγει ο χώρος
αποσκευών, εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στον χώρο φόρτωσης.

Ένα κουτί αποθήκευσης για τη φύλαξη των τσαντών, ποτηριών και μπουκαλιών των πίσω επιβατών κάνει επίσης το ντεμπούτο του. Η προαιρετική βάση για tablet στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων διατίθεται πλέον και για τα sport καθίσματα, ενώ η ξύστρα πάγου στο πορτάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου, καθώς και η ομπρέλα στην μπροστινή πόρτα είναι πλέον κατασκευασμένες από βιώσιμα υλικά.

Škoda Octavia

Πλούσια είναι και η γκάμα κινητήριων συνόλων, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν στη διάθεσή τους κινητήρες βενζίνης αλλά και ντίζελ. Ο 1.0 TSI καταργήθηκε, κι έτσι στη βάση της γκάμας τοποθετείται πλέον ο ήπια υβριδικός 1.5 TSI που αποδίδει 116 ίππους.

Λίγο πιο πάνω, βρίσκουμε τον επίσης mild-hybrid 1.5 TSI με τους 150 ίππους, πριν φτάσουμε στην κορυφαία έκδοση RS με τους 265 ίππους. Ως προς τους πετρελαιοκινητήρες, ο 2λιτρος TDI συνεχίζει να δίνει το παρών, αποδίδοντας 116 και 150 ίππους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όλα τα Škoda Octavia είναι αποκλειστικά διαθέσιμα με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG εφτά σχέσεων.

Με την αρχική τιμή της εισαγωγικής έκδοσης Essence να διαμορφώνεται στις €26.990 με τον κινητήρα βενζίνης και στις €30.100 για την αντίστοιχη έκδοση με τον πετρελαιοκινητήρα.

Škoda Octavia RS

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ή να βρεθείτε στο ολοήμερο event ««Škoda Let’s Explore Together» το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη στο The Ellinikon Experience Park, όπου οι φίλοι της μάρκας θα έχουν μιας πρώτης τάξης να δουν από κοντά και να οδηγήσουν το ανανεωμένο Octavia.

Έκδοση Τιμή
Škoda Octavia Grand Coupé 116 PS Essence €26.990
Škoda Octavia Grand Coupé 116 PS Selection €30.100
Škoda Octavia Grand Coupé 150 PS Selection €32.800
Škoda Octavia Grand Coupé 150 PS Sportline €38.900
Škoda Octavia Grand Coupé 116 PS TDI Essence €30.100
Škoda Octavia Grand Coupé 150 PS TDI Essence  €34.200
Škoda Octavia Grand Coupé 150 PS TDI Selection €38.100
Škoda Octavia Grand Coupé RS 265 PS  €53.900
Škoda Octavia Sport Wagon 116 PS Selection €32.100
Škoda Octavia Sport Wagon 150 PS Selection  €33.900
Škoda Octavia Sport Wagon 150 PS TDI €39.200

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 18:33:46

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button