Γυναίκα

Leonardo DiCaprio: Μέσα στο πανέμορφό σπίτι του στο Λος Άντζελες που αγόρασε για τη μητέρα του

O Leonardo DiCaprio, ο οποίος έχει επιλέξει να επενδύσει τα χρήματά τουςστα κτηματομεσιτικά, έχει αγοράσει αρκετά σπίτια στο Λος Άντζελες, όπως το σπίτι της Madonna που αγόρασε τη δεκαετία του ’90, ένα μοντέρνο σπίτι στο Palm Springs που είχε χτιστεί για την Dinah Shore αλλά κι ένα σπίτι αξίας 23 εκατομμυρίων στο Malibu.

Πριν μερικά χρόνια είχε αγοράσει ένα σπίτι στο Los Feliz της Καλιφόρνια για τον πατέρα του και πριν περίπου έναν χρόνοατο πιο όμορφο σπίτι στο Λος Άντζελες’ για τη μητέρα του.

Η εντυπωσιακή έπαυλη σε ισπανικό αποικιακό στυλ κόστισε 7,1 εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι πρότινος άνηκε στη Gwen Stefani και έχει συνολική επιφάνεια χώρων πάνω από 450 τμ. Χτίστηκε το 1926, όμως τα τελευταία χρόνια δέχθηκε αρκετές παρεμβάσεις που το εκσυγχρόνισαν και το έκαναν πιο σταθερό.

Το βασικό του δομικό στοιχείο όμως έμεινε ανέπαφο, δηλαδή οι πέτρινοι τοίχοι μεγάλου πάχους και τα ψηλά ταβάνια που χαρίζουν ένα φυσικό σύστημα κλιματισμού καθώς στην περιοχή η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι φτάνει τους 29°.

Το αποικιακό στυλ της ισπανική περιόδου δίνει τον κυρίαρχο αισθητικό τόνο, με τα πολύχρωμα πλακάκια να δίνουν ζωντάνια και κίνηση στον χώρο. Από τους πολυάριθμους χώρους αυτοί που κλέβουν την παράσταση είναι δύο.

Ο πρώτος είναι το mini cinema στο οποίο η μητέρα του DiCaprio μπορεί να βλέπει σε full screen τον γιο της και να τον καμαρώνει και ο άλλος το δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο αποκλειστικά ως χώρος διαλογισμού και yoga.

Τα πράγματα είναι εντυπωσιακά και εκτός σπιτιού. Όλη η οικοδομή είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά με τέτοιο τρόπο που θυμίζει παρατηρητήριο. Η θέα από κάθε πλευρά καταλαμβάνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπεις μόνο τα φοινικόδεντρα και τα υπόλοιπα δέντρα δίνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος ανθρώπινης παρέμβασης τριγύρω αφού δεν είναι ορατό κανένα σπίτι ή δρόμος από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα.

 

 

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 14:00:44

Back to top button