Auto

Κίνα: Πωλήσεις 1 εκατομμυρίου ηλεκτρικών το μήνα!

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο μηνιαίες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, φτάνοντας σε αυτό το ορόσημο τον Αύγουστο του 2024.

Ενισχυμένες από τις κρατικές επιδοτήσεις ανταλλαγής, οι πωλήσεις EV στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το επίτευγμα αυτό έρχεται σε έντονη αντίθεση με την κατάσταση στην Ευρώπη, όπου η ανάπτυξη των ηλεκτρικών έγινε αρνητική για πρώτη φορά, καταγράφοντας μείωση 4% λόγω των περικοπών των επιδοτήσεων σε χώρες όπως η Γερμανία και των εμπορικών περιορισμών στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας (CPCA), τα αυτοκίνητα νέας ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών, αντιπροσωπεύουν πλέον το 53,5% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στις γενναιόδωρες επιδοτήσεις έως και 20.000 γιουάν (περίπου 2.500 ευρώ) για τους ιδιοκτήτες που ανταλλάσσουν τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης με καθαρότερα μοντέλα.

Ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα υποχώρησαν ελαφρώς, κατά 1,1% τον Αύγουστο.

Παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών, η ζήτηση στην Κίνα παραμένει ισχυρή.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να φτάνει το όριο του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων πολλές φορές μέχρι το τέλος του έτους, καθώς οι πωλήσεις παραδοσιακά κορυφώνονται στο δεύτερο εξάμηνο.

Αυτή η δυναμική εδραιώνει την ηγετική θέση της Κίνας στην παγκόσμια στροφή προς την ηλεκτρική κινητικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 09:00:47

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button