Πολιτική

Η ομάδα των 11 «γαλάζιων» βουλευτών στα ραντάρ του Μαξίμου – Τα επόμενα βήματά τους και η απάντηση της κυβέρνησης

Χαμηλούς τόνους κρατά το Μέγαρο Μαξίμου απέναντι στους 11 «γαλάζιους» βουλευτές, οι οποίοι με την ερώτηση τους προς τον υπουργό Οικονομικών  Κωστή Χατζηδάκη, «εγκαλούν» την κυβέρνηση για την πολιτική της  απέναντι στα κόκκινα δάνεια.

Με τη θέση ότι… «είναι δουλειά τους να κάνουν ερωτήσεις και πολύ καλά  έκαναν» και ότι οι βουλευτές εκπροσωπούν τους πολίτες που τους ψηφίζουν  και θέλουν πάντοτε το καλύτερο για τους συμπολίτες τους, αλλά και τη  φράση ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει την  πρωτοβουλία, ενώ απαρίθμησε όλες τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η  κυβέρνηση για τη διευκόλυνση και προστασία των δανειοληπτών. 

«Η κυβέρνηση ακούει, προφανώς και τα αιτήματα των ευάλωτων ομάδων και  τα αιτήματα των συλλόγων που εκπροσωπούν οι δανειολήπτες, και υλοποιεί συγκεκριμένες διατάξεις. Και είμαστε εδώ να ακούσουμε και άλλες προτάσεις. Αλλά ήδη υπάρχουν αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο ραντάρ

Ωστόσο, είναι προφανές ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει θορυβηθεί και  επιχειρεί να αφουγκραστεί αν αυτή η… «συμμαχία» των 11 βουλευτών θα έχει συνέχεια. 

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε, όχι μόνο το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών είναι κοντά στον Κώστα Καραμανλή -ενώ υπάρχει και συμμετοχή από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά– αλλά και το γεγονός ότι  υπήρξαν και άλλοι βουλευτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνυπογράψουν την επίμαχη ερώτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εκτονωθεί αυτό το κλίμα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συζητά το ενδεχόμενο συναντήσεων των υπουργών με τους «γαλάζιους» βουλευτές σε τακτά χρονικά διαστήματα, αν και κάποια στελέχη εκτιμούν ότι αυτή η ιδέα ίσως να μην έχει τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, δεδομένου ότι τα θέματα που εγείρουν δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα αλλά με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Τι σχεδιάζουν οι 11

Οι ίδιοι πάντως οι βουλευτές, στην πλειοψηφία τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να αναδεικνύουν στρεβλώσεις και αβλεψίες, όπως λένε, που αντίκειται στις ιδεολογικές αρχές και αξίες της παράταξης τους και «ταλαιπωρούν τους πολίτες».

«Γινόμαστε καθημερινά δέκτες παραπόνων για μια σειρά προβλημάτων. Δεν είναι μόνο η ακρίβεια… Πρέπει αυτά να φτάνουν στα αυτιά της κυβέρνησης» δηλώνει βουλευτής της ΝΔ στο site σήμερα.gr.  «Δεν μπορούμε να είμαστε κουφοί» προσθέτει.

«Κάναμε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ξεκινάει με το πώς διασώθηκαν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Χατζηδάκη για την παραπομπή σε ανακοίνωση που έβγαλε μια γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

«Στους βουλευτές δεν απαντούν οι γραμματείς, απαντούν οι υπουργοί βάζοντας την υπογραφή τους από κάτω», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η επιδίωξη των βουλευτών είναι να ανακόψουν την πτωτική πορεία της ΝΔ, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

«Πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη» δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς (Open), με σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών. «Εγώ έχω γίνει 4 φορές υπουργός. Δεν με ενδιαφέρει να ξαναγίνω. Λογοδοτώ στους πολίτες που με εκλέγουν επί τόσες τετραετίας» δήλωσε και ο πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης (Real fm), που επίσης υπογράφει την επίμαχη ερώτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 11 βουλευτές σχεδιάζουν να συνεχίσουν να παρεμβαίνουν αλλά σε  μεγάλα κοινωνικά θέματα, όπως η υγεία και η παιδεία κ.α., ώστε να μη δώσουν λαβή να κατηγορηθούν ότι συστηματικά κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

To άρθρο Η ομάδα των 11 «γαλάζιων» βουλευτών στα ραντάρ του Μαξίμου – Τα επόμενα βήματά τους και η απάντηση της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 06:39:48

Back to top button