Αθλητικά

Champions League: «Οδοστρωτήρας» η Λεβερκούζεν στην Ολλανδία

Με δύο διπλά ξεκίνησε η τρίτη ημέρα της πρώτης αγωνιστικής του Champions League, αφού η Μπάγερ Λεβερκούζεν πέρασε με επιβλητική νίκη 4-0 από την έδρα της Φέγενορντ, ενώ η Μπενφίκα επικράτησε έστω και πιο δύσκολα, με 2-1 του Ερυθρού Αστέρα.

Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπενφίκα είχαν πάρει σημαντικό προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο τα παιχνίδια τους, με τη Φέγενορντ και τον Ερυθρό Αστέρα να ψάχνουν στη συνέχεια την αντίδραση και τους Σέρβους να βρίσκουν ένα γκολ, αλλά να φεύγουν με… άδεια χέρια από την πρεμιέρα της League Phase του Champions League.

«Καταιγίδα» η Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ από το 3ο λεπτό του αγώνα με ωραίο σουτ του Βιρτς και στη συνέχεια “διέλυσε” τη Φέγενορντ στις αντεπιθέσεις, “τελειώνοντας” το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Φρίπονγκ έκανε “πάρτι” από δεξιά και έδωσε δύο ασίστ, ο Μπόναφεϊς άρχισε τα… κόλπα και ο Βιρτς επιβεβαίωσε τη φόρμα του και με δεύτερο γκολ, για το 4-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν από το πρώτο ημίχρονο, χάρη και σε ένα τέρμα που “έπνιξε” ο τερματοφύλακας των Ολλανδών.

Στο δεύτερο μέρος, η Φέγενορντ προσπάθησε να αντιδράσει και ήταν πιο επιθετική, χάνοντας όμως τις ευκαιρίες της για ένα γκολ, έχοντας και ένα που δεν μέτρησε ως οφσάιντ, για να παραμείνει με το μηδέν στο παιχνίδι.

Νίκησε με… άγχος η Μπενφίκα του Παυλίδη

Στο Βελιγράδι, η Μπενφίκα είχε βασικό στην επίθεσή της τον Παυλίδη και βρήκε από νωρίς το γκολ με τον Ακτούρκογλου να ολοκληρώνει από κοντά, μία εξαιρετική επίθεση της ομάδας του στο 9′.

Οι Πορτογάλοι συνέχισαν μάλιστα να είναι πιο επικίνδυνοι στο ματς και ο Κουκτσού με φοβερή εκτέλεση φάουλ, διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του πριν το ημίχρονο.

Ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, αλλά σπατάλησε μία σειρά από καλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς. Κατάφερε τελικά να φθάσει στο 2-1 με ένα ωραίο πλασέ του Μίλτον, αλλά το πέτυχε στο 86′.

Ο χρόνος δεν ήταν έτσι αρκετός για να βρει και ένα δεύτερο γκολ και να ισοφαρίσει την Μπενφίκα, η οποία και πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη στο “Μαρακανά”.

Τα αποτελέσματα στο Champions League

Τρίτη 17/09

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1

Γιουνγκ Μπόις – Άστον Βίλα 0-3

Μπάγερν – Ντίναμο 9-2

Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3

Ρεάλ Μαδρίτης – Στουτγκάδη 3-1

Σπόρτινγκ – Λιλ 2-0

Τετάρτη 18/09

Μπολόνια – Σαχτάρ 0-0

Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0

Κλαμπ Μπριζ – Ντόρτμουντ 0-3

Σέλτικ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-1

Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν- Xιρόνα 1-0

Πέμπτη 19/09

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα 1-2

Φέγενορντ – Λεβερκούζεν 0-4

Αταλάντα – Άρσεναλ 22:00

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία 22:00

Μονακό – Μπαρτσελόνα 22:00

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς 22:00

 

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 21:43:22

Back to top button