Κόσμος

Αυτοί είναι οι ασύρματοι της Χεζμπολάχ που εξερράγησαν στο Λίβανο

Ένα καταργημένο, εδώ καιρό, μοντέλο ασυρμάτων της ιαπωνικής φίρμας ICOM, χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ για τις ανάγκες ενδοεπικοινωνίας και αυτοί ήταν που εξερράγησαν χθες Τετάρτη, στο δεύτερο κύμα της υβριδικής επίθεσης κατά της  λιβανέζικης οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το CNNi επικαλούμενο το υπουργείο Τηλεπικοινωνίων του Λιβάνου, οι ασύρματοι IC-V82, δεν είχαν εισαχθεί επισήμως στην χώρα, από τις επίσημες πηγές και δεν είχαν καταγραφεί και ελεγχθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Η Χεζμπολάχ, εισήγαγε μόνη της, από παράλληλες πηγές, τους συγκεκριμένους ασυρμάτους, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αυτόνομο δίκτυο ενδοεπικοινωνίας των μελών της, θέλοντας να διασφαλίσει την μυστικότητα των επικοινωνιών της.

Οι συγκεκριμένοι ασύρματοι, δεν είχαν μοιραστεί ευρέως, όπως οι βομβητές, αλλά μόνο σε μέλη της δύναμης ασφαλείας της οργάνωσης, που αναλαμβάνουν καθήκοντα περιφρούρησης δημόσιων κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων και κηδειών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της δηλώνει ότι η παραγωγή των ασυρμάτων IC-V82, έχει σταματήσει. Συγκεκριμένα έκανε γνωστό πως έχει πάψει να παράγει «εδώ και περίπου δέκα χρόνια» τους ασυρμάτους αυτούς.

«Ο IC-V82 ήταν φορητός ασύρματος που παραγόταν και εξαγόταν, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, από το 2004 ως τον Οκτώβριο του 2014. Έπαψε να παράγεται πριν από περίπου 10 χρόνια, και έκτοτε η εταιρεία μας δεν τον διαθέτει στην αγορά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ICOM, αντιδρώντας σε πληροφορίες της εφημερίδας New York Times και ισραηλινών ΜΜΕ, που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο μοντέλο.

«Η παραγωγή των μπαταριών που απαιτούνταν για τη λειτουργία της κύριας μονάδες διακόπηκε και η ολογραφική σφραγίδα που επιτρέπει να διαχωρίζονται τα αυθεντικά προϊόντα από τις απομιμήσεις δεν ήταν τοποθετημένη, επομένως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιώσουμε αν το προϊόν προμήθευσε η εταιρεία μας», πάντα σύμφωνα με την ιαπωνική κατασκευάστρια.

Πρόσθεσε πως τα προϊόντα της που προορίζονται για τις αγορές του εξωτερικού διατίθενται αποκλειστικά μέσω διανομέων με τους οποίους έχει κλείσει συμφωνίες.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 16:43:54

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button