Auto

Παίρνουν μέτρα για την προστασία των πεζών

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) πρότεινε έναν νέο κανόνα που θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά το σχεδιασμό των αυτοκινήτων για τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών.

Η πρόταση στοχεύει σε αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV που ζυγίζουν έως 4.536 κιλά, εστιάζοντας στη μείωση των τραυματισμών στο κεφάλι των πεζών.

Εάν εφαρμοστούν, οι αλλαγές αυτές θα απαιτούν από τα αυτοκίνητα να συμμορφώνονται με ένα νέο πρότυπο τραυματισμού στο κεφάλι, διασφαλίζοντας ότι οι συγκρούσεις σε ταχύτητες έως 40 χλμ/ώρα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών στο κεφάλι τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Για την τήρηση αυτών των νέων προτύπων, τα αυτοκίνητα θα επανασχεδιαστούν, με πιθανές αλλαγές στα καπό, τις γρίλιες και τις γωνίες. Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν ένα εύρος πεζών, από μικρά παιδιά έως ενήλικες.



Ωστόσο, οι τροποποιήσεις αυτές ενδέχεται να επηρεάσουν την κατανάλωση των αυτοκινήτων, αν και το προβλεπόμενο κόστος είναι μικρό σε σχέση με τα οφέλη που θα υπάρχουν.

Αν και η πρόταση αποσκοπεί στον περιορισμό της αύξησης των θανάτων πεζών, οι οποίοι έχουν υπερδιπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, ο προβλεπόμενος αντίκτυπος είναι περιορισμένος.

Η NHTSA εκτιμά ότι οι αλλαγές θα μπορούσαν να σώσουν μόνο 67 ζωές ετησίως, ένα μικρό κλάσμα των πάνω από 7.000 θανάτων πεζών κάθε χρόνο.

Παρά τον ελάχιστο αντίκτυπό της, η πρόταση αυτή συζητείται σοβαρά και σίγουρα θα αποτελέσει κομμάτι της σχεδίασης των μεγάλων οχημάτων που αφθονούν στην Αμερική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 15:00:33

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button