Auto

Η Sharp ετοιμάζει το δικό της αυτοκίνητο με 65άρα οθόνη

Τη στιγμή που νομίζεις ότι δεν υπάρχει άλλος τεχνολογικός κολοσσός που θέλει να εισβάλλει στην αυτοκινητοβιομηχανία, εμφανίζεται ο κατασκευαστής τηλεοράσεων Sharp. Σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Foxconn, τη γνωρίζουμε από τα iPhone.

Η πρώτη κοινή τους προσπάθεια είναι το LDK+. Είναι ένα ηλεκτρικό βανάκι που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το crossover Model C της Foxconn. Η Sharp εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τεράστια οροφή του τοποθετώντας ηλιακά πάνελ. Θα μπορούν να τροφοδοτήσουν την μπαταρία ή το σπίτι σου. Υπάρχει μια ξεχωριστή «μπαταρία αποθήκευσης» για να επωφεληθείς περαιτέρω από την αμφίδρομη φόρτιση, χρησιμεύοντας ως τροφοδοτικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως μια διακοπή ρεύματος.

Τίτλος άρθρου του Drive σε λίγα χρόνια: «Μεγάλη συγκριτική δοκιμή: Sharp vs Sony vs Xiaomi»

Το σπηλαιώδες εσωτερικό είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει μια τεράστια οθόνη 65 ιντσών και πίσω καθίσματα που περιστρέφονται. Η Sharp λέει ότι το LDK+ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη που συλλέγει πληροφορίες από τις οικιακές συσκευές σου για να ρυθμίσει τον κλιματισμό και τη φωτεινότητα της οθόνης.

Είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος και δεν είναι μόνο για παιχνίδια ή προβολές ταινιών, αλλά και για να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο ως φορητό γραφείο.

Sharp

Δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τις τεχνικές προδιαγραφές, αλλά από τη στιγμή που βασίζεται στο Foxtron Model C, ξέρουμε κάποια στοιχεία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Xiaomi, θα περνάς εξετάσεις για να σου πουλήσει το SU7 Ultra

Το ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται ήδη στην Ταϊβάν με 235 ίππους, 340 Nm και 505 km αυτονομίας, αν και στο πολύ αισιόδοξο πρωτόκολλο δοκιμών NEDC. Ζυγίζει 1.950 kg, αλλά όλα τα παραπάνω ενδέχεται να διαφοροποιούνται στο ηλεκτρικό μίνι βαν της Sharp.

Sharp

Ο Kazuma Naito, διευθυντής ανάπτυξης λογισμικού στη Next Innovation, παρακλάδι της Sharp, δήλωσε ότι στόχος είναι να ξεκινήσει η πώληση αυτοκινήτων έως το 2030. Δεν είναι ο μόνος τεχνολογικός γίγαντας από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου που εισέρχεται στον κλάδο των αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μαγεύει η τεχνολογία της Afeela των Sony και Honda

Η Sony συμπράττει με τη Honda σε μια κοινοπραξία που ονομάζεται Sony Honda Mobility και θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό σεντάν Afeela στην αγορά την επόμενη χρονιά. Ένα SUV πρόκειται να ακολουθήσει το 2027, με ένα φθηνότερο κόμπακτ μοντέλο λίγο αργότερα.

Sharp

Και βέβαια, δεν ξεχνάμε την Xiaomi, που έχει κάνει πάταγο με το SU7 κι ετοιμάζει κι άλλα μοντέλα.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 14:55:24

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button