Κόσμος

Η κακοκαιρία «Μπόρις» χτυπάει την βόρεια Ιταλία – Εκατοντάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ώρες στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια της Βόρειας Ιταλίας, εξαιτίας των ασταμάτητων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν την υπερχείλιση σειράς ποταμών και χειμάρρων.

Η περιοχή που επλήγη εντονότερα είναι αυτή της Ραβένα, ενώ εκκενώθηκαν κατοικίες και έξω από την πόλη της Μπολόνια. Σε πολλά σημεία της Εμίλια-Ρομάνια τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά και δημοτικά γυμναστήρια μετατράπηκαν σε χώρους υποδοχής άστεγων πολιτών.

Ο Luca Della Godenza, δήμαρχος του Castel Bolognese, είπε ότι η κατάσταση είναι «χειρότερη και ​​από τις χειρότερες προβλέψεις».

«Η κατάσταση χειροτερεύει όλο και πιο γρήγορα», έγραψε στο Facebook. «Η στάθμη του ποταμού παρακολουθείται συνεχώς και έχει φτάσει τα 6,19 μέτρα στο Tebano. Η πυροσβεστική και η τοπική αστυνομία έχουν κινητοποιηθεί και θα χρησιμοποιούν μεγάφωνα για να προειδοποιούν τους πολίτες για τη σοβαρή κατάσταση που βιώνουμε».

Προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να ανέβουν στους ψηλότερους ορόφους των σπιτιών τους.

Το δημαρχείο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου το βράδυ της Τετάρτης 18/09, λέγοντας πως η στάθμη του ποταμού Σαβένα στη Μπολόνια ανέβαινε επίσης γρήγορα.

Μερικοί δρόμοι έχουν επίσης αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανκόνα, παράλληλα, τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης κατολισθήσεις, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας παραμένει σε επιφυλακή μέχρι και σήμερα το βράδυ, διότι είναι πιθανή κατά τόπους επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, ιδίως στην βόρεια Ιταλία.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 13:45:13

Back to top button