Αθλητικά

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

H Team Hellas που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, πέρασε την Πέμπτη (19.09.2024) το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάλου και συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συνοδευόμενοι από το πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο και παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού, Γιάννη Βρούτση, οι αθλητές που αποτέλεσαν τα μέλη της Team Hellas στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 συναντήθηκαν με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο αρχηγός αποστολής της Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, Πέτρος Συναδινός, βρέθηκε στο πλάι των Ελλήνων αθλητών, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παίρνει μια φανέλα με τις υπογραφές τους.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτησε έναν – έναν τους αθλητές που βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ φωτογραφήθηκε και με τις δυο ελληνικές αποστολές.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή, που συνομίλησε με τον Ολυμπιονίκη, Λευτέρη Πετρούνια, αλλά και με την -εκ των δυο σημαιοφόρων μας στην Τελετή Έναρξης- Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Πάμε για το Λος Άντζελες. Δίνετε και αυτό το παράδειγμα, της συνέχειας. Να είστε πάντα καλά και να χαίρεστε τις κόρες σας” είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στον “άρχοντα των κρίκων”. “Την είδα. Είχαν μια συγκινητική ανθρώπινη διάσταση όλα αυτά. Ήταν πολύ εντυπωσιακό” ανέφερε προς στον Σπύρο Καπράλο για την Αντιγόνη Ντρισμιώτη, η οποία εμφανίστηκε συγκινημένη, μετά την προσπάθειά της στους Αγώνες του Παρισιού.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

“Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια εκδήλωση αναγνώρισης, από πλευράς της Πολιτείας, των επιτευγμάτων σας, ατομικών και συλλογικών, αλλά κυρίως του αγώνα σας, της επιμονής και του σθένους σας. Διακριθήκατε σε ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας, όπου εκτός από τις επιδόσεις αποτιμάται και αξιολογείται το ήθος των αθλητών· πεδίο στο οποίο όλοι σας διαπρέπετε. Η αφοσίωση στον σκοπό, ο σεβασμός στον αντίπαλο, η σεμνότητα, η αξιοπρέπεια, αρετές που δίνουν το μέτρο του ευ αγωνίζεσθαι, αποκτούν υπόσταση στο πρόσωπο του καθενός σας.

Κάθε αθλητής, κάθε αθλήτρια, στην ατομική του προσπάθεια αντιμετωπίζει προκλήσεις και αντιξοότητες. Από τους πιθανούς τραυματισμούς ως την ψυχική πίεση που υφίσταται προκειμένου να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο, καθώς και τις όποιες ελλείψεις στο στάδιο της προετοιμασίας, ο δρόμος προς τη νίκη είναι σπαρμένος με εμπόδια. Αλλά για σας τίποτε δεν αποτελεί ανασταλτικό φραγμό. Υποτάσσοντας το σώμα στο πνεύμα, χωρίς να πτοείστε από αποτυχίες ή ήττες, καταφέρατε να φτάσετε στην κορυφή.

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η διαδρομή προς το βάθρο των ατόμων με αναπηρία. Όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με δέος την προσπάθειά σας, συνειδητοποιώντας πόση δύναμη και αντοχή χρειάζεται να επιστρατεύσει ένας αθλητής που αντιμετωπίζει κινητικά, αισθητηριακά ή άλλα προβλήματα, ώστε να αφοσιωθεί στην άκρως απαιτητική διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων. Πόση αποφασιστικότητα και πόση βούληση, αδάμαστη. Όσοι συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς, ανεξαρτήτως διακρίσεων, αξίζουν τον απεριόριστο θαυμασμό μας.

Θέλω να σας συγχαρώ με την καρδιά μου και να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Πιστοί στο ολυμπιακό ιδεώδες, δεν καταξιωθήκατε μόνο ατομικά, αλλά αναδείξατε την πατρίδα μας παγκοσμίως. Αποτελείτε ένα λαμπρό παράδειγμα για τους νέους μας. Η ηθική ακεραιότητα, η αυτοπειθαρχία, η εργατικότητα και η συνέπεια που επιδεικνύετε σε κάθε σας βήμα συνθέτουν ένα πρότυπο βίου που ενθαρρύνει και εμπνέει.

Σας εύχομαι κάθε καλό.” ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον χαιρετισμό της προς τους Έλληνες αθλητές.

Να θυμίσουμε ότι η Πρόεδρος τη Δημοκρατίας θα δώσει το απόγευμα το “παρών” στη μεγάλη γιορτή της ΕΟΕ «Αθήνα 20 χρόνια μετά» που θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τους Ολυμπιονίκες, τους Παραολυμπιονίκες και τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο Euro 2004!

 

To άρθρο Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 13:26:41

Back to top button