Auto

Η Toyota GR Corolla θα έρθει και στην Ευρώπη!

Η Toyota πιθανότατα ετοιμάζεται να λανσάρει το hot hatchback GR Corolla στην Ευρώπη, καθώς πρωτότυπα έχουν εντοπιστεί να δοκιμάζονται στο Nürburgring.

Οι οπαδοί των αυτοκινήτων επιδόσεων της Toyota ζητούσαν εδώ και καιρό την έκδοση Gazoo Racing της Corolla για την ευρωπαϊκή αγορά και φαίνεται ότι αυτό μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Η απλή Corolla είναι ήδη ένα από τα best seller της Toyota στην Ευρώπη, μετά τα Yaris και Yaris Cross.

Αυτή τη στιγμή πωλείται στη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία, η GR Corolla εφοδιάζεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 304 ίππους, 43 ίππους περισσότερους από το GR Yaris.

Όπως και το Yaris, το Corolla προσφέρει σύστημα τετρακίνησης και μπορεί να εξοπλιστεί είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων είτε με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Αυτό την καθιστά ισχυρό ανταγωνιστή των hot hatch όπως η BMW M135i, το Honda Civic Type R και το Volkswagen Golf R.

Η GR Corolla κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Toyota στο Motomachi της Ιαπωνίας, και μια πιο ισχυρή έκδοση GRMN, η οποία είναι πιο χαμηλή και έχει μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα για αυξημένες επιδόσεις.

Αν το αυτοκίνητο πωλείται στην Ευρώπη, αναμένεται να είναι ένα σπάνιο και αποκλειστικό μοντέλο, με τιμή που ενδεχομένως να ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Όσο για την Ελλάδα, αρκεί να σημειώσουμε ότι το μικρότερο GR Yaris ξεκινά από σχεδόν 67.000 ευρώ, οπότε η GR Corolla θα είναι αρκετά πιο πάνω και για πολύ λίγους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 10:30:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button