Ελλάδα

Το χρονικό της τραγωδίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς πραγματοποιείται, σήμερα Πέμπτη 19/09, από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα Χανιά έχει μεταβεί και ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμιος Λέκκας.

Οι εμπειρογνώμονες θα βρεθούν στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση που στοίχισε τη ζωή στην 33χρονη τουρίστριας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Της αυτοψίας θα προηγηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι ειδικοί μπορούν να εισέλθουν με ασφάλεια. Πάντως μετά το χθεσινό τραγικό συμβάν, ο Δρυμός παραμένει κλειστός.

Πώς έγινε η τραγωδία με τη νεκρή τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Η άτυχη τουρίστρια σκοτώθηκε μετά από πτώση βράχου που προκλήθηκε από την ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Μάλιστα, η συγκεκριμένη νεροποντή φαίνεται πως δεν είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους ούτε υπήρχε σχετική ενημέρωση. Το συμβάν έγινε στο στενό σημείο στο φαράγγι και συγκεκριμένα στις Πόρτες.

Ο βράχος αποκολλήθηκε από τη θέση του κι έπεσε πάνω σε ένα δέντρο και ένα κομμάτι του έπεσε στον μηρό της 35χρονης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία. Μάλιστα, στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκε τουρίστας γιατρός, επίσης πεζοπόρος, ο οποίος έσπευσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, χωρίς , δυστυχώς, αποτέλεσμα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, προκειμένου να μεταφέρουν την 35χρονη αλλά και δεκάδες ακόμη που βρίσκονταν στο φαράγγι για πεζοπορία για να μην εγκλωβιστούν


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 08:38:25

Back to top button