Ελλάδα

Μπόρες στην Αττική από το μεσημέρι – Παραμένει το βροχερό σκηνικό σε μεγάλο τμήμα της χώρας

Εξακολουθεί ο καιρός να κινείται σε φθινοπωρινούς ρυθμούς και σήμερα (19.09.2024) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές και μπόρες.

Άστατος θα είναι ο καιρός με τις βροχές και τις καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά τμήματα, στο Ιόνιο και στη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 με 28 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να χαλάσει μεσημέρι με απόγευμα, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο σκηνικό αναμένεται και αύριο Παρασκευή (20.09.2024) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους εντονότερα. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

To άρθρο Μπόρες στην Αττική από το μεσημέρι – Παραμένει το βροχερό σκηνικό σε μεγάλο τμήμα της χώρας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 08:37:33

Back to top button