Auto

Citroen e-C3: Το προσιτό EV στην AUTO ATHINA 2024

Αφού οδηγήσαμε και σας παραθέσαμε τις πρώτες μας -πολύ θετικές- εντυπώσεις του ολοκαίνουργιου Citroen e-C3 στην Αυστρία, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να το δούμε και στην Ελλάδα.

Το νέο ηλεκτρικό των Γάλλων θα δηλώσει ηχηρό παρόν στην AUTO ATHINA 2024, η οποία θα λάβει χώρα στο Metropolitan expo μεταξύ 5 και 13 Οκτωβρίου 2024. Αμέσως μετά, θα διατεθεί και επίσημα στην ελληνική αγορά, με την αντιπροσωπεία να ανοίγει τις παραγγελίες.



Αναφορικά με το e-C3, αποτελεί ένα μοντέλο «σταθμό» για τη Citroen, η οποία κατάφερε να μειώσει το κόστος εξέλιξης και κατασκευής όσο το δυνατόν περισσότερο, πετυχαίνοντας τελικά τον σκοπό της που δεν ήταν άλλος από το αυτοκίνητο να έχει φιλική τιμή προς τον μέσο καταναλωτή.

Σχεδιαστικά, αντιπροσωπεύει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής μάρκας, με ένα πιο boxy αμάξωμα, κάθετη μάσκα, σαφώς πιο λεπτά φωτιστικά σώματα συγκριτικά με το απερχόμενο C3 και φυσικά το νέο λογότυπο της εταιρείας με το οβάλ σχήμα.

Οι διαστάσεις του έχουν ομοιότητες και διαφορές με το απερχόμενο μοντέλο. Δηλαδή έχουν το ίδιο μήκος στα 3,98 μέτρα, αλλά το ύψος είναι μεγαλύτερο στα 1,57 μέτρα, ενώ υπάρχει και μία σεβαστή απόσταση από το έδαφος στα 163 χιλιοστά, η οποία το φέρνει στα επίπεδα ενός compact SUV.

Το εσωτερικό του είναι μοντέρνο και νεανικό και συνδυάζεται με όμορφες λεπτομέρειες και ποιοτικά υλικά, παρότι η Citroen περιόρισε εαυτόν για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά.

Τη συγκεκριμένη αισθητική προσέγγιση την ονομάζει C-Zen lounge. Ως προς τον τεχνολογικό τομέα, ο οδηγός έχει μπροστά του Head-Up-Display αντί για πίνακα οργάνων, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, το οποίο βρίσκεται σε μία ειδική εσοχή του ταμπλό.

Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μία «ελεύθερη» οθόνη 10,25 ιντσών για το infotainment, ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό για μεγιστοποίηση της εργονομίας. Από εκεί, οι επιβάτες ρυθμίζουν τις σημαντικότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Κλείνοντας με την καμπίνα, είναι σαφώς πιο ευρύχωρη από το απερχόμενο C3, με το μεταξόνιο να έχει μετρηθεί στα 2.540 χιλιοστά, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει 310 λίτρα χωρητικότητας.



Το καινούργιο EV είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis. Διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 113 ίππους απόδοση, το οποίο τροφοδοτείται από μπαταρία τεχνολογίας LFP μετρημένη στις 44 kWh.

Η τελευταία εξασφαλίζει 320 χιλιόμετρα αυτονομίας, βάσει τυποποιημένου κύκλου WLTP και μπορεί να γεμίσει την ενέργειά της σε ταχυφορτιστή (DC) με ισχύ έως 100 kW, γεγονός που επιτρέπει την πλήρωση του 20-80% σε 26 λεπτά.

Αντίστοιχα, σε μονοφασικό φορτιστή (AC) δέχεται μέγιστη ισχύ φόρτισης στα 11 kW (ο onboard φορτιστής είναι στα 7 kW) και η πλήρωση του 0-100% έχει μετρηθεί στις 4 ώρες και 10 λεπτά.

Από επιδόσεις, το νέο Citroen e-C3 ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ ώρα σε περίπου 11 δευτερόλεπτα, με την τελική να περιορίζεται στα 135 χλμ./ ώρα.



Συνολικά, το ολοκαίνουργιο EV της Citroen αποτελεί ένα εύκολο, άνετο και ευχάριστο αυτοκίνητο που με την ποιότητα και την τιμή του έρχεται να ανταγωνιστεί στα ίσα τον κινεζικό ανταγωνισμό, δίνοντας ακόμα μία προσιτή πρόταση για όποιον σκέφτεται να μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Όσοι βρεθούν στην AUTO ATHINA 2024, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν κάθε πτυχή και λεπτομέρεια του Citroen e-C3, καθώς θα βρίσκεται εκεί από τις 5 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 08:00:09

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button