Κόσμος

Ο Τραμπ αντικρούει τη «γραμμή» των Δημοκρατικών: Ότι αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία

Στη μέση αυτής της ολοένα και πιο φορτισμένης προεδρικής κούρσας και με τη ρητορική μίσους να κυριαρχεί μεταξύ των δύο εκστρατειών, η συζήτηση που ανοίγεται στις ΗΠΑ αφορά το ποιος είναι υπεύθυνος για τα περιστατικά πολιτικής βίας, αλλά και ποιος από τους δύο υποψηφίους είναι η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία.

Από τη πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να συνδέσει την κατηγορία των Δημοκρατικών ότι αποτελεί «απειλή για τη δημοκρατία» με τις απειλές κατά της ζωής του. Ο Τραμπ προσπαθεί να δείξει ότι είναι η ρητορική των αντιπάλων του Δημοκρατικών που προκαλούν τα περιστατικά πολιτικής βίας και συνεπώς αυτοί είναι «απειλή για τη Δημοκρατία».

Εδώ και χρόνια, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι τα αυταρχικά ένστικτα του Τραμπ, οι κλιμακούμενες απειλές του να φυλακίσει όσους θεωρεί εχθρούς του, οι προσπάθειές του να ανατρέψει τις τελευταίες εκλογές που έχασε και οι αρνήσεις του να δεσμευτεί ότι θα αποδεχθεί τα αποτελέσματα των επόμενων, τον καθιστούν μοναδική απειλή για τα ιδρυτικά ιδεώδη της Αμερικής. Οι προειδοποιήσεις των Δημοκρατικών για τους κινδύνους μιας νέας προεδρίας Τραμπ, συνοδεύονται από την προτροπή να ψηφιστεί το κόμμα τους για να νικήσουν τον πρώην πρόεδρο στην κάλπη.

Ο Τραμπ που εκμεταλλεύεται πλήρως τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, επιδιώκει να κατηγορήσει τους αντιπάλους του για ένα όλο και πιο ασταθές πολιτικό κλίμα, ενώ επιμένει να κατηγορεί τον Μπάιντεν και την Χάρις ότι χρησιμοποίησαν ως όπλο το νομικό σύστημα για να κριθεί ένοχος σε 34 κατηγορίες τις οποίες παρουσίασαν αργότερα ως πολιτική δίωξη.

Η εκστρατεία του Τραμπ ήδη κυκλοφόρησε αποσπάσματα του προέδρου Μπάιντεν, της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις και άλλων Δημοκρατικών που αποκαλούσαν τον Τραμπ «απειλή» για τη δημοκρατία, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το έθνος.

Ο κατάλογος περιελάμβανε και την δήλωση Μπάιντεν ότι «είναι καιρός να βάλουμε τον Τραμπ στο στόχαστρο», την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ανακάλεσε, μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, δηλώνοντας ότι η χρήση αυτής της γλώσσας ήταν «λάθος».

Παράλληλα, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να περιγράφουν ένα έθνος που βρίσκεται στο σκοτάδι. Μάλιστα, ο Τραμπ σε μια προσπάθεια να δείξει την παρακμή που οδηγείται -κατά τον ίδιο- η υπερδύναμη, απευθυνόμενος σε χιλιάδες άτομα σε πρόσφατη προεκλογική του συγκέντρωση στο Λας Βέγκας, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «υπό την εισβολή χιλιάδων τρομοκρατών» και πρόσθεσε το ότι τα μωρά «εκτελούνται μετά τη γέννησή τους» που είναι το βασικό του επιχείρημα για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Σε τελευταία δημοσκόπηση πάντως η Κάμαλα Χάρις διατηρεί το προβάδισμα της έναντι του Τραμπ με διαφορά έξι ποσοστιαίων μονάδων συγκεντρώνοντας ποσοστό 51% απέναντι στο 45% που συγκέντρωσε ο Τραμπ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 07:40:32

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button