Auto

Η Toyota GR Corolla καταφτάνει στην Ευρώπη; Πρωτότυπα στο Ring

Μία τους και μία μας. Οι Αμερικανοί απολαμβάνουν εδώ και χρόνια την Toyota GR Corolla, ενώ εμείς τη στερούμαστε. Από την άλλη, μας ζηλεύουν για το GR Yaris που δεν έχουν εκείνοι. Τώρα όμως, η παρουσία πρωτότυπων του 5θυρου ιαπωνικού χάτσμπακ στο Nürburgring ίσως προμηνύουν την άφιξή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι λάτρεις των hot hatch ζητούν εδώ και καιρό από την Toyota να φέρει την παραλλαγή Gazoo Racing της Corolla στην Ευρώπη. Πωλούνται ήδη τα GR Yaris, GR Supra και GR86. Ωστόσο, το τελευταίο θα σταματήσει να διατίθεται σύντομα στην ήπειρό μας εξαιτίας των νέων κανονισμών ασφαλείας GSR2 της ΕΕ. Ίσως η Toyota καλύψει την έλλειψή του φέρνοντας εδώ την GR Corolla.

Φύγε εσύ, έλα εσύ! Ίσως η παύση των πωλήσεων της GR86 δημιουργήσει χώρο για τη «φτερούγα»

Εν τω μεταξύ, η 4κίνητη έκδοση κατασκευάζεται στο Motomachi στην Ιαπωνία, στις ίδιες εγκαταστάσεις με το GR Yaris. Έχει ήδη κατασκευαστεί τόσο με το τιμόνι αριστερά για τη Βόρεια Αμερική, όσο και στα δεξιά για την Ιαπωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ανέκδοτο, το Toyota GR Yaris κοστίζει στη Γαλλία σχεδόν €110.000

Πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκε κι υπάρχει έντονη φημολογία ότι ενδέχεται να αποκτήσει 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Κάτι άκρως απαραίτητο στην αμερικανική αγορά, όπου τα αυτόματα κιβώτια έχουν παραδοσιακά το κοινό τους. Παρά την άνθηση των χειροκίνητων τα τελευταία χρόνια. Θυμίζουμε ότι το GR Yaris απέκτησε αυτόματη μετάδοση στο facelift του.

GR Corolla

Με 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,6 lt και περισσότερους από 300 ίππους, στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Αν τελικά η GR Corolla εισαχθεί στη Γηραιά Ήπειρο, θα βρει στο διάβα της καταξιωμένους αντιπάλους. Όπως την BMW M135i με τους 300 ίππους, το Volkswagen Golf R με τους 333 και βέβαια, το πιο κοντινό μοντέλο σε σπορτίφ ταμπεραμέντο, το Honda Civic Type R.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι χρόνο κάνει η Lancia Delta Integrale στο Nürburgring;

Η έκδοση που εντοπίστηκε να γυρίζει το Nordschleife ίσως είναι η παραλλαγή GRMN — Gazoo Racing Meisters of the Nürburgring. Δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα, αλλά θα ήταν μια καλή ευκαιρία αν το λανσάρισμά της συνοδευόταν με απόβαση στας Ευρώπας. 

GR Corolla

Η Toyota πουλά ήδη ένα GRMN Yaris στην εγχώρια αγορά της σε πολύ περιορισμένο αριθμό, το οποίο είναι μια πιο άκαμπτη, ελαφρύτερη κι ισχυρότερη εκδοχή του GR Yaris.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 07:36:22

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button