Υγεία

30 χρόνια καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη της Ευρώπης

Τα 30 χρόνια πορείας του στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εορτάζει φέτος ο όμιλος Sofmedica – που ιδρύθηκε το 1994 – με παρουσία σε 6 χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Κύπρο και Κροατία).

Από την ίδρυσή του, ο Οργανισμός έχει επενδύσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια ευρώ στις χώρες δραστηριοποίησής του, ενώ ο κύκλος εργασιών του εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 70 εκατομμύρια ευρώ για το 2024.

Ο όμιλος έχει επενδύσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ, αποκλειστικά για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων προσαρμοσμένων  στις ανάγκες των επαγγελματιών υγείας, επιβεβαιώνοντας την αποστολή του να προάγει τα πρότυπα του κλάδου και να εξοπλίζει τους επαγγελματίες με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να διαπρέψουν σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο.

Έχει εδραιώσει τη θέση του ως πρωτοπόρος στον κλάδο, δημιουργώντας ένα ολόκληρο οικοσύστημα στην υπηρεσία των επαγγελματιών υγείας, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της εισαγωγής κορυφαίων προϊόντων ιατροτεχνολογίας, αλλά και της δημιουργίας πρότυπων ακινήτων για ιατρική χρήση.

Έχει επιτύχει πολυάριθμες ιατρικές «πρωτιές» στην εισαγωγή νέων θεραπειών, όπως η κατ’ οίκον αιμοκάθαρση, οι συσκευές υποβοήθησης αριστερής κοιλίας (τεχνητή καρδιά), η ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική, η κάψουλα βιντεοενδοσκόπησης και η αντικατάσταση βαλβίδων με καθετήρα.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο όμιλος εστιάζει πλέον σε ψηφιακές καινοτομίες στον χώρο της υγείας, αναπτύσσοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, βελτιστοποιώντας τις χειρουργικές αίθουσες και ενσωματώνοντας γενετικές διαγνώσεις στα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sofmedica, Γεώργιος Σοφιανός, επεσήμανε ότι στο μέλλον οι ψηφιακές και ρομποτικές λύσεις θα εξελιχθούν από καινοτόμες διαδρομές σε πρότυπα φροντίδας, επιταχύνοντας την πρόσβαση σε σωτήριες προγνώσεις, διαγνώσεις και θεραπείες. Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, ο όμιλος στοχεύει να παρέχει την κορυφαία τεχνολογία αιχμής και να μεταμορφώσει ολόκληρο το οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες και αναβαθμίζοντας το επίπεδο φροντίδας χιλιάδων ασθενών.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 16:44:28

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button