Auto

FIAT Argo Endurance, κάν’ το όπως το Dacia Sandero Stepway

Ένα οικονομικό αυτοκίνητο πόλης με εμφάνιση crossover και λίγους πόντους παραπάνω απόσταση από το έδαφος. Αυτή είναι η επιτυχημένη φόρμουλα του Dacia Sandero Stepway!

Παραδόξως, αυτή είναι η μόνη παραλλαγή αυτού του τύπου που αποτελεί μεγάλη επιτυχία σε κάμποσες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ αυτών και τη δική μας: 1.542 πέρυσι (μερίδιο 4,32% στα B-SUV) και 762 αυτοκίνητα εφέτος.

Το FIAT Argo Endurance θα μπορούσε να σαγηνεύσει μια διόλου ευκαταφρόνητη πελατεία που αυτή τη στιγμή έχει στον ορίζοντά της μόνο το Dacia Sandero Stepway

Στη Νότια Αμερική αντίθετα, τα μοντέλα του είδους συνθέτουν ολόκληρη στρατιά. Πριν από λίγους μήνες για παράδειγμα, μιλούσαμε για το Volkswagen Polo Robust, η σιλουέτα του οποίου θυμίζει αυτή του Sandero Stepway. Και το νέο FIAT Argo Endurance που πραγματευόμαστε χρησιμοποιεί επίσης αυτή τη φόρμουλα για να τέρψει τους Βραζιλιάνους πελάτες.

Το FIAT Argo Endurance βασίζεται στο στάνταρ Argo, που διατίθεται στην αγορά από το 2017 στη Βραζιλία και ανανεώθηκε το 2022. Σχεδιασμένο σε μια πλατφόρμα πολύ κοντά σε αυτή του παλιού FIAT 500X και 500L, έχει απόσταση από το έδαφος 18,6 cm και έχει γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης 20,5 και 33 μοιρών αντίστοιχα.

FIAT Argo Endurance

Κάτω από το καπό συναντάμε τον άθραυστo κινητήρα Firefly των 1,3 λίτρων σε έκδοση «Flex», συμβατό δηλαδή να καίει αιθανόλη. Μοτέρ που για την περίσταση αποδίδει 107 ίππους και 134 Nm. 

Η βασική τιμή του Argo Endurance ξεκινά από τις 79.990 βραζιλιάνικα ή κάτι ψιλά πάνω από τις 13.066 ευρώ.  Σημειώστε δε, ότι μια καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση «Trekking» είναι διαθέσιμη στον κατάλογο από το 2019.

FIAT Argo Endurance

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι, γιατί το FIAT Argo Endurance δεν μπορεί να σταδιοδρομήσει και στην ευρωπαϊκή αγορά; Η απάντηση είναι περίπου προφανής. Το FIAT Argo Endurance είναι ένα από αυτά τα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις αναπτυσσόμενες αγορές και δη αυτές της Νότιας Αμερικής. Μοντέλα που δηλαδή πληρούν πρότυπα διαφορετικά από εκείνα της Ευρώπης. 

Κρίμα, διότι το FIAT Argo Endurance θα μπορούσε να σαγηνεύσει μια διόλου ευκαταφρόνητη πελατεία που αυτή τη στιγμή έχει στον ορίζοντά της μόνο το Dacia Sandero Stepway. Ειδικά με έναν μικρό Firefly και της φήμης αξιοπιστίας που απολαμβάνει αυτό το μοτέρ στην αγορά.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 15:30:27

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button