Ελλάδα

Ήταν όρθιος με το καμάκι στο κεφάλι

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο μετά το ασύλληπτο περιστατικό βίας στον Βόλο, με θύμα έναν 70χρονο άνδρα που δίνει μάχη για τη ζωή του, μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον ίδιο του τον γιο, όταν τού κάρφωσε ψαροντούφεκο στο στήθος και το κεφάλι.

Είχε επιχειρήσει νωρίτερα να τον χτυπήσει με μαχαίρι και όταν δεν τα κατάφερε άρπαξε ψαροντούφεκο, το όπλισε δύο φορές και τον «κάρφωσε» διαδοχικά στο στήθος και στο κεφάλι και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του κροτάφου. Ο άτυχος πατέρας δίνει μάχη διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, φέροντας διαμπερές τραύμα στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα.

Ο δράστης, 40 χρόνων, μετά την αποτρόπαια πράξη του εξαφανίστηκε. Λέγεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα 10 τελευταία χρόνια. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, «οργώνοντας» στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή κάθε πιθανό σημείο που μπορεί να κρύβεται.

Kαλά πληροφορημένες πηγές είπαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως ο 40χρονος έχει νοσηλευτεί τουλάχιστον τρεις φορές στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ακολουθώντας συγκεκριμένη αγωγή, την οποία ως φαίνεται δεν τηρούσε στο σπίτι.

Σάστισαν διασώστες, γιατροί και πυροσβέστες

Γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ και πυροσβέστες που κλήθηκαν για να απομακρύνουν την τρίαινα από το ψαροντούφεκο, που λειτούργησε ως «φονικό όπλο» στα χέρια του γιου του ήταν σοκαρισμένοι. Πρώτοι φορά κλήθηκαν να διαχειριστούν τόσο βίαιο επεισόδιο και ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν.

Στο Νοσοκομείο Βόλου χθες επικράτησε «κόκκινος συναγερμός». Οι νευροχειρουργοί μόλις αντίκρισαν τον τραυματία δεν πίστευαν στα μάτια τους. Κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να απομακρύνει με ειδικά εργαλεία την τρίαινα, αφού έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί ο άτυχος πατέρας.

Έκλαιγε για τον γιο του

Ο 70χρονος σφάδαζε από τον πόνο. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του. Παρά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από το ίδιο του το παιδί, το μυαλό του ήταν σε εκείνον. Έκλαιγε και ρωτούσε τους γιατρούς εάν έχει εντοπιστεί. Όλοι κατάλαβαν πως ο 70χρονος βιώνει ένα δράμα με τον 40χρονο γιο του και πως- παρά τα όσα έγιναν- η μέριμνά του ήταν το παιδί του.

Το χρονικό της επίθεσης

Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 7.30 το πρωί, στο σπίτι που διαμένουν ο 70χρονος με τον γιο του. Οι δύο άνδρες φέρεται να λογομάχησαν έντονα. Σύμφωνα με περίοικους δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς πολύ συχνά γίνονται αντιληπτοί καυγάδες στο σπίτι. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία αφορμή για τη δολοφονική επίθεση στάθηκαν οικογενειακές διαφορές, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά.

Τότε ο 40χρονος επιτέθηκε με δολοφονικές προθέσεις στον πατέρα του αρχικά με μαχαίρι χωρίς όμως να τον τραυματίσει. Στη συνέχεια άρπαξε ένα ψαροντούφεκο που υπήρχε μέσα στο σπίτι και τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον στο στήθος και τη θωρακική́ χώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις αρχές, του επιτέθηκε εκ νέου με την τρίαινα του ψαροντούφεκου χτυπώντας τον στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η μεταλλική βέργα να διαπεράσει το κρανίο του 70χρονου από την αριστερή πλευρά (κροταφική χώρα) και να εξέλθει από τη δεξιά. Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αιμόφυρτος ο 70χρονος βγήκε στον δρόμο και κάλεσε σε βοήθεια. Περίοικοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο 70χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Εξαρχής οι γιατροί διαπίστωσαν πως η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Αφού διασωληνώθηκε έγινε κατεπείγουσα διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση για την αφαίρεση τμήματος της τρίαινας από το ψαροντούφεκο που δεν κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί από τους πυροσβέστες.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 12:28:02

Back to top button