Ελλάδα

Ο Αρειος Πάγος για τις καταγγελίες πλαστογράφησης ποινικών μητρώων

Στις κατηγορίες περί αδράνειας (των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών) απέναντι στις καταγγελίες για οργανωμένη «φάμπρικα» πλαστογράφησης ποινικών μητρώων, που καταφέρνει άγνωστο πώς, να παρακάμπτει το ψηφιοποιημένο σύστημα του υπουργείου Δικαιοσύνης, απάντησε την Τετάρτη με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οπως αναφέρεται, πέρα από την έρευνα από τις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, σε συνεργασία με το υπουργείο διεξάγεται έλεγχος σε ολόκληρο το σύστημα έκδοσης ποινικών μητρώων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αδράνεια των εισαγγελικών Αρχών ως προς τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών που αφορούν στην έκδοση ανακριβών ποινικών μητρώων αλλά και στον έλεγχο του όλου συστήματος έκδοσης ποινικών μητρώων, επισημαίνεται ότι:

1) Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως άλλωστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις ενεργεί, έχει ήδη παραγγείλει τη διερεύνηση των καταγγελιών που περιήλθαν σ’ αυτήν, στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

2) Περαιτέρω διερευνάται, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το όλο σύστημα έκδοσης ποινικών μητρώων, προς τον σκοπό του ελέγχου της αξιοπιστίας των εκδιδομένων αντιγράφων και της τυχόν ανάγκης λήψης περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση αυτής».

Κληθείς να πάρει θέση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης, αναγνώρισε πως πρόκειται για μία «ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία, εφόσον ισχύουν αυτά που αναφέρονται».

«Η Δικαιοσύνη -είπε ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τρίτη- οφείλει, και αυτό κάνει κάθε φορά, να ερευνά εξονυχιστικά κάθε τέτοια καταγγελία. Εάν υπάρχουν παρεπόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, να γίνουν. Είναι μία διαδικασία που περιμένουμε να δούμε τι τελικά ισχύει».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-18 11:00:40

Back to top button