Auto

Η GTD είναι η πιο δυνατή Ford Mustang που έχει κυκλοφορήσει

Μετά από 13 μήνες γεμάτους φημολογίες και υποθέσεις, η Ford αποκάλυψε τα νούμερα της νέας Mustang GTD. Το αποτέλεσμα καθηλώνει, καθώς η πισταδόρικη εκδοχή του θρυλικού muscle car συνιστά μία νέα εποχή.

Και αυτό, γιατί το νέο μοντέλο αποδίδει 826 ίππους και 900 Nm, χάρη στον αναβαθμισμένο supercharged V8 των 5,8 λίτρων, στοιχεία που καθιστούν την GTD την ισχυρότερη Mustang παραγωγής στην ιστορία.



Ο V8 αγγίζει τις 7.650 σ.α.λ., με τις αναβαθμίσεις να ξεκινούν από το νέο σύστημα λίπανσης και φτάνουν μέχρι την αναθεωρημένη εισαγωγή καυσίμου και την ολοκαίνουργια εξάτμιση τιτανίου.

Με όλες τις αναβαθμίσεις και τους 826 ίππους, η νέα Mustang αγγίζει τα 325 χλμ./ ώρα τελικής ταχύτητας, την οποία πετυχαίνει και χάρη στο Drag Reduction System (DRS) και στα ενεργά της αεροδυναμικά στοιχεία.

Για να υποστηριχθεί η υψηλή ισχύς, η Ford ενίσχυσε το αμάξωμα με ένα εξατομικευμένο κιτ, αποσκοπώντας στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, τοποθέτησε κεραμικά carbon φρένα, ενώ για την ανάρτηση προχώρησε σε αγωνιστικό σετάρισμα. Στο τελευταίο περιλαμβάνεται ημι-ενεργητική λειτουργία που βελτιώνει το κράτημα και την οδική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες.

Η Ford διαθέτει προαιρετικά και το Performance Pack, όπου τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενισχύονται ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται στις 325.000 δολάρια που θα είναι η τιμή από την οποία θα εκκινεί η Mustang GTD.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-17 20:30:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button