Showbiz

Aide-mémoire | Νέα Φαίη με παλιά συνταγή, η μάχη της πρεμιέρας & η νικήτρια… |


*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Η μητέρα των τηλεοπτικών μαχών πραγματοποιήθηκε σήμερα. Οι περισσότερες εκπομπές επέστρεψαν στο πόστο τους, υποσχόμενες πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Και σε επίπεδο προθέσεων δεν το διαψεύδω, κάθε ομάδα ομολογώ προσπαθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τι θα καταφέρει βέβαια είναι μια διαφορετικού τύπου ζαριά…

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή επέστρεψε και καταλάβαινες από χιλιόμετρα πως το “Happy Day” είναι πιο καθαρόαιμα επιτυχημένη εκπομπή της πρωινής ζώνης. Ίδια και απαράλλαχτη γιατί πραγματικά ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Η Σταματίνα κάθε χρόνο και καλύτερη, κατάφερε να μεταδώσει στον θεατή αυτό το οικείο αίσθημα της ωραίας καθημερινότητας. Όλα στη θέση τους.

Τι συνέβη όμως λίγο αργότερα;

Ο άνθρωπος που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ήταν ο Γιώργος Λιάγκας. Μια εκπομπή σαφώς τοποθετημένη στη θέση της, στη βάση της. Όχι στην κορυφή, με την οποία κάθε τόσο φλερτάρει και κερδίζει, αλλά σίγουρα στις επάλξεις. Ο Λιάγκας δεν κάνει εκπομπή για να κερδίσει τους υπόλοιπους, ο Λιάγκας κάνει μια εκπομπή που πρωτίστως θέλει να έχει την προσωπική του υπογραφή. Και αυτό καταφέρνει για ακόμα μία φορά.

Από την άλλη, η Κατερίνα Καινούργιου επέστρεψε σαν να μην πέρασε μια μέρα. Γνωρίζοντας πως πάνω από όλα σε αυτή την εκπομπή είναι το προσωπικό της brand, έκανε ό,τι μπορούσε για να θυμίσει στους θεατές ποια είναι και τι θέλει να παρουσιάσει σε αυτή την εκπομπή. Υποσχόμενη πως αφήνει πίσω την τοξικότητα. (Ωωωω τι σου πε!) Η “Super Katerina” είναι ένα καλοκουρδισμένο προϊόν στο είδος της και μόλις μπει ξανά στην καθημερινή αρένα θα κατακτήσει με ευκολία πιστεύω τη θέση της και το φλερτ με την κορυφή.

Η Φαίη Σκορδά επέστρεψε στο MEGA και το MEGA επέστρεψε σε εκείνη. Παραφράζοντας την αιχμηρή τοποθέτηση του Λάκη Λαζόπουλου, το Μεγάλο Κανάλι συνάντησε ξανά τη γυναίκα που σε μια άλλη εποχή και με ένα συγκεκριμένο σχήμα επαναπροσδιόρισε την πρωινή ζώνη (του). Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Αντρέας Μικρούτσικος νιώθει περισσότερο ελεύθερος και έχει άλλους συνομιλητές, συνομιλητές που αποφάσισε πως του ταιριάζουν περισσότερο. Και είναι όντως χρήσιμος στον αέρα.

Περισσότερο χρήσιμος βέβαια ήταν στη συνέντευξη με τον Λάκη Λαζόπουλο. Η τριάδα της Φαίης Σκορδά, του Αντρέα Μικρούτσικου αλλά και του Δημήτρη Ουγγαρέζου επιστρατεύτηκε και έφερε εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή: να ισορροπεί ανάμεσα στη γλυκύτητα της Φαίης και τον χειμαρρώδη αλλά με ουσία λόγο του Αντρέα. Η Φαίη είναι άλογο κούρσας, το MEGA είναι πρωταθλητής τηλεθέασης οπότε πλέον οι προσδοκίες αλλάζουν. Όπως διάβασα πολύ εύστοχα στο X, η Ευάννα αποδείχθηκε MVP της πρεμιέρας. Μπράβο κορίτσι μου!

Διαβάστε Επίσης

Aide-mémoire | Νέα Φαίη με παλιά συνταγή, η μάχη της πρεμιέρας & η νικήτρια απ' τα αποδυτήρια

Να πω την αλήθεια μου βέβαια, αν κάποιος είχε μάθει να βλέπει Δανάη όλα αυτά τα χρόνια στην πρωινή ζώνη του MEGA, ενδεχομένως να του πέσει βαρύ το τόσο gossip newsroom του “Buongiorno”. Ευτυχώς το … instagramable περιβάλλον της Δανάης θα βρίσκεται στη μεσημεριανή ζώνη και όποιος χάθηκε από την πρωινή θα μεταπηδήσει σε εκείνη την ώρα μετάδοσης.

Από την άλλη, είχαμε και το Star που έχει… δικό του Θεό. Το “Breakfast@Star” συνέχισε την πεπατημένη των τελευταίων ετών, που συνδυάζει καθαρόαιμη Ψυχαγωγία με έντονες δόσεις gossip και λοιπής αποκλειστικο-λογίας, και δεν τα πήγε και άσχημα, ενώ οι “Αλήθειες” με τη Ζήνα Κουτσελίνη μού θύμισαν καλά πως ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Ξέρει τι κάνει η Ζήνα και μάλιστα πολύ καλά.

Ελάχιστα ασχολήθηκα με το “Καλημέρα Ελλάδα” από το οποίο ξέρω τι να περιμένω. Θα μου λείψει από το τραπέζι η Αναστασοπούλου, γιατί εγώ το έβλεπα για εκείνη. Η ψύχραιμη όμως στάση του Γιώργου Γρηγοριάδη αποτελεί μια εγγύηση για τις ισορροπίες της ροής.

Στα θετικά της ημέρας θα βάλω την επιστροφή της Ελένης Τσολάκη με το “Πρωινό Σουσού”. Μια πιο ήρεμη εκδοχή, χωρίς άγχος πρωτιάς, με όμορφη και ήρεμη ομάδα συνεργατών. Τόσο όσο για το OPEN.

Ομολογώ πως κατά τη διάρκεια της πρωινής… βάρδιας πολλές φορές γύρισα στον ΣΚΑΪ, ένιωθα πως είναι μια εγγύηση ηρεμίας μέσα σε όλη τη βλαχομπαρόκ γκοσιπιά που βαρούσαν όλα μαζί τα πρωινάδικα. Μου έλειψε επίσης η ηρεμία και η ευφυΐα που κρύβει το “Πρωίαν σε είδον” που αποτελούσε εκ των πραγμάτων τη μόνη εναλλακτική μου.

Συμπέρασμα…

Αν θέλω να ξαναδώ κάτι από όλα αυτά, είναι η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η αμέσως επόμενη επιλογή μου είναι το “Live You” με τον Άρη Πορτοσάλτε και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Αν ήμουν γυναίκα στο σπίτι εκείνη την ώρα, θα άνοιγα με άνεση την Καινούργιου βέβαια. Εγώ στο ενδιάμεσο θα μοιράζω τον χρόνο μου στα πρωινά προγράμματα όπου μου αρέσει το θέμα, ενώ θα λέω πάντα πως η Φαίη Σκορδά με την εμπειρία και την άνεσή της θα είναι μια ασφαλής επιλογή, ειδικότερα φέτος με τον Αντρέα στη φαρέτρα της.

H είσοδος των “Δικαστικών Υποθέσεων” στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 βέβαια είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον πέτυχα σήμερα στην οθόνη μου.


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-16 20:58:00

Back to top button