Οικονομία

Κατατέθηκε το αίτημα για επέκταση του Ηρακλής κατά 1 δισ. ευρώ

Την επέκταση του προγράμματος Ηρακλής κατά 1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών, Ηρακλής 3, πως η κυβέρνηση αιτήθηκε την επέκταση του κατά 1 δισ. ευρώ και προσδοκά σε θετική απόκριση από πλευράς Κομισιόν.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων τα οποία έχουν ήδη περιοριστεί στο 7,5% επί του συνόλου των δανείων τον Μάρτιο 2024, από 40% τον Ιούλιο του 2019.

Αν εγκριθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το ανώτατο όριο χορήγησης εγγυήσεων από 2 δισ. ευρώ θα αυξηθεί σε 3 δισ. ευρώ ενώ θα επεκταθεί και η χρονική διάρκεια του προγράμματος σε 18 μήνες από 12 μήνες σήμερα.

Γνώμονας αυτής της κίνησης από πλευράς του ελληνικού επιτελείου είναι να μεγαλώσουν οι δυνατότητες του προγράμματος καθώς η φιλοδοξία είναι να χωρέσουν και τα κόκκινα δάνεια της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας, με την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου τους να αποτελεί και όρο για την συγχώνευσή τους.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-16 15:13:45

Back to top button