Επιστήμη

Στην Ελλάδα ο παγκόσμιος μαθητικός διαγωνισμός ρομποτικής: «Έρχεται» στο ΣΕΦ 26-29 Σεπτεμβρίου

Μεβασική πρόκληση το «Τροφοδοτώντας το Μέλλον», η Ελλάδα φιλοξενεί 26 με 29 Σεπτεμβρίου, τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής, «FIRST Global Challenge».

Ο διαγωνισμός, η φαντασμαγορική τελετή έναρξης του οποίου θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 26 Σεπτεμβρίου, με μια μεγάλη συναυλία από τους παγκοσμίου φήμης Black Eyed Peas, χωρίζεται σε δύο φάσης.

Η χώρα μας, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, φιλοξενεί για πρώτη φορά, αυτή γιορτή της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας.

Τουλάχιστον 3.000 νέοι ηλικίας 14-18 ετών από 193 χώρες και μία ομάδα προσφύγων, θα βρεθούν στη χώρα στη χώρα μας για να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής.

Το 2022 στη Γενεύη, η ελληνική Εθνική Ομάδα, είχε κατακτήσει τη 1η και 3η θέση του διαγωνισμού.

Η ΕΡΤ θα προβάλει τη διοργάνωση, ενώ την κάλυψη των αγώνων θα κάνει ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNEWS, Γιάννης Μούτσιος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το  στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-15 20:58:00

Back to top button