Επιστήμη

Έρευνα «Πυρκαγιές» στο Πρώτο Πρόγραμμα: Μονόδρομος η διαχείριση δασών (audio)

Τα εγκαταλελειμμένα εδώ και δεκαετίες, δάση σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση η οποία συμβάλλει στην εκδήλωση μιας πυρκαγιάς, οδήγησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην απόφαση για άμεση διαχείριση των δασών μας.

Το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 παρουσιάζει την έρευνα που πραγματοποίησε η Έλενα Καραθάνου για τις αλλαγές που προωθεί ως προς τη διαχείριση δασών, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει σε ιδιώτες που έχουν ως κύριο αντικείμενο την ξυλεία, να αναλάβουν τη διαχείριση δασών, με χρονικό ορίζοντα τα 10 έτη.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, κ. Νίκος Μπόκαρης παραθέτει τα προβλήματα της υποστελεχωμένης Δασικής Υπηρεσίας που αδυνατεί να στηρίξει τη νέα αλλαγή χωρίς προσλήψεις σε διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό.

«Δεν έχουμε κάνει αντιπυρικές ζώνες εδώ και 15 χρόνια, ούτε έχουμε καθαρίσει τις υπάρχουσες» παραδέχεται ο πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Τριπόλεως – Αρκαδίας, κ. Νίκος Παινέσης.

Αισιόδοξος για το νέο νομοσχέδιο είναι ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, ο οποίος παρουσιάζει όλες τις αλλαγές που αναμένονται να γίνουν για τη διαχείριση των δασών.

Απόσπασμα από την έρευνα παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Χριστίνας Βίδου «Zoi.gr».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το  στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-12 12:50:37

Back to top button