Σχέσεις

5 red flags που – σχεδόν – όλοι βλέπουν πολύ αργά σε μια σχέση

Κάποια σημάδια «μιλάνε» από νωρίς, όμως εμείς δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή

Όλες οι σχέσεις είναι καλές, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι μια γνωριμία θα έχει τη βέλτιστη εξέλιξη ούτε πως ο άνθρωπος που συνάντησες είναι ο έρωτας της ζωής σου. Ακόμα κι αν μια ιστορία ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς, δεν μπορείς να γνωρίζεις 100% τη συνέχεια και αυτό κρύβει – όπως και να το κάνουμε – μια μαγεία.

Τις περισσότερες φορές, ο τρόπος συμπεριφοράς και η στάση του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει, μας δίνει από την αρχή ένα δείγμα της προσωπικότητάς του. Άλλες φορές, όλα τα σημάδια είναι υπέροχα και ιδανικά για μια σχέση, ενώ άλλες «φωνάζουν» πως κάτι πηγαίνει λάθος, αν και εμείς – πολλές φορές – δεν τα ακούμε ή δεν θέλουμε να τα ακούσουμε.

Ειδικοί σε θέματα σχέσεων υποστηρίζουν πως υπάρχουν 5 red flags σε μια σχέση, που οι άνθρωποι προσέχουν όταν είναι ήδη πολύ αργά. Αυτές οι «κόκκινες σημαίες» ήταν πάντοτε εκεί, ωστόσο επέλεγαν είτε να μην κοιτάξουν προς τη κατεύθυνσή τους είτε τις έκρυβαν με αριστοτεχνικό τρόπο.

Jenny.Gr

freepik

Τα red flags στις σχέσεις που οι άνθρωποι προσέχουν όταν είναι ήδη αργά

-Επικοινωνιακά σκαμπανεβάσματα

Έχεις νιώσει ποτέ να μιλάς, αλλά να μην ακούγεσαι; Να μοιράζεσαι κάτι σημαντικό για εσένα, αλλά ο σύντροφός σου να μην σε ακούει, ενώ παριστάνει ότι το κάνει; Αν ο άνθρωπός σου αποφεύγει συνεχώς τις σημαντικές συζητήσεις ή είναι αδιάφορος να μιλήσει μαζί σου για όσα τον απασχολούν, αυτό αποτελεί ένα μεγάλο red flag. Η στάση του έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία επιπλέον προβλημάτων, αφού τα ήδη υπάρχοντα δεν έχουν συζητηθεί και ξεκαθαριστεί ποτέ.

-Αποφυγή καυγάδων

Όταν αποφεύγεις εσκεμμένα να συζητήσεις βασικά θέματα, καθώς γνωρίζεις εξ αρχής ότι θα διαφωνήσετε και ενδεχομένως να τσακωθείτε, τροφοδοτείς μια τοξική κατάσταση για τη σχέση σου. Η αποφυγή καυγάδων δεν είναι σημάδι ότι η σχέση σου πηγαίνει καλά, αλλά λάθος, αφού και οι δύο κλείνεστε στον εαυτό σας, στριμώχνετε όσα σας ενοχλούν μέσα σας, με αποτέλεσμα αυτά να μεγεθύνονται.

-Ασυνεπής συμπεριφορά/Έλλειψη εμπιστοσύνης

Σου λέει κάτι, όμως κάνει κάτι άλλο. Κανονίζετε μια έξοδο, όμως το ξεχνάει και κανονίζει κάτι άλλο. Κρύβει πράγματα ή απλώς δεν μπαίνει στη διαδικασία να τα μοιραστεί. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνεται η εμπιστοσύνη και να δημιουργούνται αμφιβολίες. Ακόμα ένα μεγάλο red flag για μια σχέση.

-Χειραγώγηση

Η χειραγώγηση μπορεί να γίνεται είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Άλλες φορές την αντιλαμβάνεσαι και προσπαθείς να τη διαχειριστείς, ενώ άλλες κινείται υπογείως και πέφτεις στην παγίδα της χωρίς να το καταλαβαίνεις. Τα προσβλητικά σχόλια, η αγενής συμπεριφορά, η επιβολή απόψεων, ο ψυχολογικός εκβιασμός είναι κάποια από τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

-Απουσία ενσυναίσθησης και υποστήριξης

Όταν ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να βρίσκεται στο πλάι σου δεν σε στηρίζει στις επιλογές σου και δεν κατανοεί τις ανάγκες σου, προκαλώντας σου συνεχώς το αίσθημα ότι μιλάς σε τοίχο, είναι μια καλή στιγμή να φύγεις από αυτή τη σχέση. Η αδιαφορία και τα επικριτικά σχόλια δεν έχουν τίποτα να σου δώσουν κι όχι δεν γίνονται από αγάπη.


Δημοσιεύθηκε
2024-09-10 14:00:00

Back to top button