Γυναίκα

Find me Falling: Η πρώτη κυπριακή ταινία που σαρώνει στο Netflix παγκοσμίως – Ο Τόνυ Δημητρίου στο καστ της ταινίας

Το #FindMeFalling, η ταινία Κυπριακής παραγωγής με πρωταγωνιστή τον γνωστό τραγουδιστή και ηθοποιό Harry Connick Jr. και σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κύπριας συγγραφέα/σκηνοθέτιδας Στελάνας Κλήρη, σαρώνει στο Netflix καθώς έχει σημειώσει  14.400.000 εκατ. προβολές.

Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή Κύπρου-ΗΠΑ, σε παραγωγή Jupiter Peak Productions (ΗΠΑ) και Meraki Films (Κύπρος, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου (ΣΕΚΙΝ).

Στο καστ του «Find Me Falling» συμμετέχουν επίσης οι Agni Scott, Ali Fumiko Whitney, Τόνι Δημητρίου, Αγγελική Φιλιππίδου, Έλενα Χριστοφή, Λέα Μαλένη, Αθηνά Ροδίτου και Clarence Smith.

Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κύπρο μεταξύ Πέγειας και Λευκωσίας, με την τοπική εταιρεία Green Olive Films να διευθύνει την παραγωγή. Η πλειοψηφία του συνεργείου και του καστ ήταν από την Κύπρο με πάνω από 150 άτομα να εργάζονται στην παραγωγή.

Η πλοκή της ταινίας

Έχοντας ένα αποτυχημένο άλμπουμ και τη φθίνουσα δημοτικότητα της μεγαλύτερης επιτυχίας του, ο ηλικιωμένος ροκ σταρ Τζον Άλμαν αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από το καριέρα για να ανακτήσει τη σπίθα του.

Μετακομίζει σε ένα απομονωμένο σπίτι στο βράχο στο ειδυλλιακό νησί της Μεσογείου, την Κύπρο, αλλά το όνειρο του Τζον να κρατήσει χαμηλό προφίλ εκτροχιάζεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με απελπισμένες ψυχές και αργότερα αντιμετωπίζει ακόμη πιο περίπλοκες εκπλήξεις όταν ξαναφουντώνει μια παλιά φλόγα.

«Αυτή είναι η οριστική απόδειξη ότι η Κύπρος είναι ικανή να παράγει ταινίες παγκόσμιας κλάσης για ένα διεθνές κοινό κι ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει τις ιστορίες μας» δήλωσε η Στελάνα Κλήρη.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-04 14:06:35

Back to top button