Έξυπνα Tips

Πώς να Εξαφανίσετε Έναν Επίμονο Λεκέspirossoulis.com – eportal

Τα τάπερ αποτελούν απαραίτητο εργαλείο στην κουζίνα μας καθώς τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, από το γεύμα στο γραφείο  και την αποθήκευση φαγητού στο ψυγείο μέχρι και τις διακοπές μας.

Ωστόσο, η συχνή χρήση τους οδηγεί στην εμφάνιση επίμονων λεκέδων στις πλαστικές επιφάνειες, που δύσκολα φεύγουν με το απλό πλύσιμο.

Πολλοί επιλέγουν τη χλωρίνη για την αντιμετώπιση αυτών των λεκέδων, αγνοώντας όμως ότι η χρήση της σε ένα αντικείμενο που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Ευτυχώς, υπάρχει μια ασφαλής και αποτελεσματική λύση: το ξίδι! Ανακατέψτε ίσα μέρη λευκού ξιδιού και νερού σε ένα μπολ και βυθίστε το λεκιασμένο τάπερ στο μείγμα. Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά έως και ένα ολόκληρο βράδυ.

Σε περίπτωση που οι λεκέδες επιμένουν, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο βρεγμένο τάπερ και τρίψτε απαλά με ένα βαμβακερό πανί. Ξεβγάλτε καλά με νερό.

Εάν παρά ταύτα οι λεκέδες δεν υποχωρήσουν, ίσως έχει έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε το τάπερ. Η αλλοίωση του πλαστικού μπορεί να επηρεάσει την υγιεινή του φαγητού σας.

Συμβουλές:

  • Για λεκέδες από σάλτσες ή σάλτσες ντομάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού αντί για ξίδι.
  • Αν οι λεκέδες είναι πολύ σκληροί, μπορείτε να αφήσετε το τάπερ να μουλιάσει στο μείγμα ξιδιού και νερού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Αποφύγετε τη χρήση σκληρών σφουγγαριών ή συρμάτινων βουρτσών, καθώς μπορεί να γρατζουνίσουν την επιφάνεια του τάπερ.
  • Αφήστε τα τάπερ να στεγνώσουν καλά στον αέρα πριν τα αποθηκεύσετε.

Με λίγη φροντίδα και τα κατάλληλα υλικά, μπορείτε να διατηρήσετε τα πλαστικά τάπερ σας καθαρά για χρόνια!

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-07-23 13:30:35

Back to top button