Περιβάλλον

Μουσαμάδες, ελαστικά, ψυγείο: Όσα βρέθηκαν σε καθαρισμό του βυθού στα Μέγαρα

Σχοινιά, άγκυρες, ελαστικά τροχοφόρων, μουσαμάδες, μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές εντοπίστηκαν κατά τον καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της Πάχης Μεγάρων.

Ο καθαρισμός του βυθού που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κοινότητας Μεγάρων και εθελοντική συμμετοχή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων την Κυριακή (7/7) αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος και συνιστά «καμπανάκι» για τους πολίτες και τις τοπικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων «είναι απορίας άξιο το πώς τελικά διαχειριζόμαστε όσα δεν έχουμε ανάγκη πλέον στη ζωή μας και το πώς μεταχειριζόμαστε το περιβάλλον και τον φυσικό μας πλούτο, τον οποίον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

Μετά τη δράση καθαρισμού, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σπύρος Νικολάου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και τους ιδιοκτήτες σκαφών, που χρησιμοποιούν το λιμάνι της Πάχης για την εξυπηρέτησή τους «να σέβονται τον χώρο που τους φιλοξενεί, αλλά και το θαλάσσιο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται».

«Η φύση είμαστε εμείς»

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Κακαγής δήλωσε πως «ο όγκος σκουπιδιών που ανασύρθηκε από τον ταλαιπωρημένο βυθό της περιοχής ήταν μεγάλος δυστυχώς. Οφείλουμε κάθε μέρα να σεβόμαστε το περιβάλλον και να το προσέχουμε πιο πολύ από τον ίδιο μας τον εαυτό γιατί η φύση είμαστε εμείς».

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση, ο τοπικός σύμβουλος, Βαγγέλης Διπλάρας δήλωσε πως «η ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες είναι επιτακτική, καθώς η καθαριότητα του λιμανιού μας συμβάλλει όχι μόνο στην αισθητική του αλλά και στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

«Είναι σημαντικό να σεβόμαστε και να διατηρούμε τους υδάτινους πόρους μας καθαρούς και βιώσιμους. Με αυτές τις κινήσεις μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο» κατέληξε ο ίδιος.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-08 17:54:16

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button