9 Tips για την Κουζίνα που Αξίζει να Γνωρίζετεspirossoulis.com – eportal
Η κάθε κουζίνα έχει τα δικά της κόλπα και μυστικά που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σας αλλά και το μαγείρεμα. Δείτε παρακάτω 9 tips που αξίζει να γνωρίζετε καθώς δίνουν λύσεις σε καθημερινά απλά ζητήματα:
Το κόλπο για να καταλάβετε αν έχουν χαλάσει τα αβγά σας Για να είστε σίγουροι ότι τα αβγά που έχετε στο ψυγείο είναι φρέσκα για να τα ρίξετε μέσα στο αβγολέμονο θα χρειαστείτε μόνο ένα ποτήρι γεμάτο με νερό. Πάρτε ένα ένα τα αβγά και τοποθετήστε τα μέσα στο ποτήρι. Τα φρέσκα συνήθως έχουν την τάση να βυθίζονται ενώ τα κλούβια να επιπλέουν. Επομένως αν δείτε ότι επιπλέουν τότε θα γνωρίζετε ότι δεν πρέπει να τα καταναλώσετε σε καμία περίπτωση!
Πώς να βγάλετε λίγο ζουμί από ένα λεμόνι χωρίς να το κόψετε Αν θέλετε μόλις μερικές σταγόνες λεμονιού για κάποια σαλάτα σας, δε χρειάζεται να κόψετε ένα ολόκληρο λεμόνι στη μέση. Πάρτε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και τρυπήστε το λεμόνι. Μετά αφήστε το να στάξει στη σαλάτα σας.
Κρατήστε τα έντομα μακριά Για να μη δείτε ξαφνικά τη σακούλα με τα ζυμαρικά, το ρύζι ή το αλεύρι σας να είναι γεμάτη ζουζούνια, βάλτε ένα φύλλο δάφνης μέσα στη σακούλα. Η δάφνη διώχνει τα ενοχλητικά ζωύφια.
Καθαρά μανιτάρια Για να μη γεμίσουν τα μανιτάρια σας με αυτή τη στρώση ελαφριάς μούχλας που πιάνουν αν τα αφήσετε έστω και λίγο, μπορείτε να τα τυλίξετε με χαρτί κουζίνας και μετά να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
«Ενυδατωμένο» τυρί Για να μη στεγνώνει το τυρί στις άκρες από τη στιγμή που θα το πρωτοκόψετε βάλτε λίγο βούτυρο στην κομμένη άκρη. Έτσι θα συνεχίσει να είναι ενυδατωμένο και την επόμενο φορά που θα το κόψετε.
Ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά των πλαστικών τάπερ Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να αποθηκεύσετε τα τάπερ σας (αφού τα πλύνετε καλά) βάζοντας μέσα σε αυτά φύλλα εφημερίδας, που θα απορροφήσουν. Όταν θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε την εφημερίδα και να τα πλύνετε.
Αντικαταστήστε με γιαούρτι Αν θέλετε να κάνετε πιο light κάποια συνταγή σας μπορείτε απλά εκεί που λέει κρέμα γάλακτος να βάλετε γιαούρτι. Tip: Αυτό ισχύει για συνταγές που δε θέλει μαγείρεμα η κρέμα. Αν θέλετε, όμως, να κάνετε μια συνταγή που θέλει να μαγειρευτεί η κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μισή ποσότητα γιαούρτι και μισή ποσότητα πλήρες γάλα.
Διαβάστε ακόμα 8 κόλπα για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στην κουζίνα.
Μαλακά μακαρόνια Για να μην σκληρύνουν τα μακαρόνια σας μετά το μαγείρεμα, βάλτε τα σε μία πλαστική σακούλα και βάλτε την στο ψυγείο. Όταν θα είστε έτοιμοι να σερβίρετε τα μακαρόνια σας ρίξτε τα ξανά σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την πρώτη υφή τους.
To κόλπο για να μη νερουλιάζει ο παγωμένος σας καφές από τα παγάκια Αν δεν θέλετε να νερουλιάζει ο κρύος καφές σας από τα παγάκια η λύση είναι απλή. Φτιάξτε παγάκια από καφέ και όχι από νερό! Έτσι θα διατηρείται κρύος χωρίς να αραιώνει.
Δημοσιεύθηκε 2024-06-22 13:30:53